Çerkes Forumu Genel Başkanı Akgül'den, Çerkes Dil Bayramı mesajı

Düzenleyen:
Çerkes Forumu Genel Başkanı Akgül'den,  Çerkes Dil Bayramı mesajı

YAŞAM Haberleri

Çerkes dilinin ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak verilmeye başlanmasından ve üniversitelerde Çerkes Dili ve Edebiyatı bölümlerinin açılmasından dolayı mutluluk duyduğunu aktaran Akgül, bu sayede Çerkeslere verilen değerin daha çok arttığını bildirdi.

Çerkes dilinin daha çok yaygınlaştırılması için  Çerkes TV açılması talebinde bulunduklarını kaydeden Akgül, şunları kaydetti:
"Kimliğimizi ve dilimizi koruma taleplerimizin, bir buçuk asırdır Türkiye'de birlikte yaşadığımız diğer kimliklere mensup dost ve komşularımız tarafından da büyük bir içtenlikle desteklenmesinden de özellikle mutluluk duyuyoruz. Küçük bir azınlığın zaman zaman sergilediği ve bilgisizliklerinden kaynaklandığına inandığımız nefret söylemine varan söylemleri ise demokrat ve vicdanlı çoğunluğun desteği karşısında göz ardı ediyoruz. Ülkemizin demokratikleşmesi her kimlikten ve kesimden insanımızın lehinedir ve kamu yararınadır. Toplumsal barışı ve huzuru güçlendirecek olan yol da budur. Allah'ın bize bir emaneti ve ülkemizin de kültürel bir zenginliği olan  Çerkes  Dilini nice yıllara tüm dünya halkları ile dayanışma içerisinde taşıyacağımıza inancı ile Çerkes (Adige) Dil Bayramı'nı kutluyorum."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...