Canlı bomba tiyatrosu, kendini ihbar etti

Canlı bomba tiyatrosu, kendini ihbar etti

YAŞAM Haberleri

Üzerinde bomba süsü verdiği düzenekle eylem yapan Tuğrul B. kısa sürede etkisiz hale getirildi.

Ankara dün öğle saatlerinde "canlı bomba" paniği yaşadı. 155'e yapılan bir ihbarı değerlendiren Ankara Emniyeti ekipleri, Başbakanlık binasına yönelik eylem yapılacağı bilgisini ve bir kişinin eşkalini bütün birimlere dağıttı. Başbakanlık korumaları alarma geçti. Beklenen şüpheli, ihbardan kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Güvenlik güçleri, üzerinde kablo sarılı düzenek yer alan zanlıya dur ihtarında bulundu ve havaya uyarı ateşi açtı. Korumalar bu sırada yere yatan zanlıyı, üzerine kapanarak etkisiz hale getirdi ve gözaltına aldı. Suç kaydı ve herhangi bir örgütle bağlantısı bulunmayan eylemcinin üzerinde bomba olmadığı, kabloları cam macununa sararak bomba görüntüsü verdiği düzeneği beline bağladığı anlaşıldı. nbsp;'Öleceğim' diye organını bağışlamış
Başbakanlık önünde eylem yapacağını belirterek polise kendini ihbar eden zanlının kimliği kısa sürede anlaşıldı. İfadesine başvurulan zanlının Kahramanmaraş doğumlu Tuğrul B. olduğu, eylemi "maddi sıkıntı" ve "kredi kartı borcu" yüzünden gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan Tuğrul B'nin uzun yıllardır Ankara'da yaşadığı ve hamurdan yaptığı biblolarla hayatını sürdürdüğü belirtildi. Psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edilen 52 yaşındaki Tuğrul B.'nin katıldığı bir televizyon programında geçim sıkıntısı çektiğini söylediği ve Kültür Bakanlığı'ndan destek istediği ortaya çıktı. Zanlının, eylem yapmadan önce 'Nasıl olsa öleceğim' diyerek organlarını bağışladığı ortaya çıktı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...