Çanakkale'de orman yangını

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Çanakkale'de orman yangını

YAŞAM Haberleri  / AA/İHA

Çanakkale tarihi Gelibolu Yarımadasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangına, 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personelle müdahale ediliyor. İzmir programını iptal eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 5 ayrı noktadan başlayan yangını kontrol altına alınmaya çalıştıklarını açıkladı.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, ilçe merkezi ile Kilitbahir köyü arasında kalan Çamburnu mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Dumanın kent merkezinden de görüldüğü yangın bölgesine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip gönderildi.

Ormanlık alanda 5 ayrı noktada başladığı bildirilen yangın, 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personel ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Tarım arazilerinde yer alan balyaların zarar gördüğü yangının etkili olduğu bölgenin yakınlarındaki hayvan sahipleri, sürülerinin zarar görmemesi için söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Öte yandan, yangın nedeniyle saat 15.40 itibarıyla Çanakkale Boğazı, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Yangına bölgedeki vatandaşlar da imkanlarınca yardım etmeye çalışıyor.

Çanakkale'de orman yangını

BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGINI KONTROL ALTINA ALMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR

İzmir programını iptal ederek, Çanakkale'ye geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü, Eceabat Orman İşletme Şefliği, Eceabat mevkiinde, saat 14.55’te 5 ayrı noktada orman yangını meydana gelmiştir. Yangına ilk müdahale 15.00'te yapılmış olup, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personelle yangına müdahale edilmektedir. Burdur Bucak yangını kontrol altına alındı. Çanakkale Eceabat, Lapseki, Kemer ve Edirne Keşan büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Çanakkale merkez Yukarı Okçular'ı kontrol altına alma çalışmaları ise sürüyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...