Camiye elektrik faturası yüzünden icra geldi

Düzenleyen:
Camiye elektrik faturası yüzünden icra geldi

YAŞAM Haberleri

Şanlıurfa Siverek'te bir köy cami, yüksek elektrik faturası sebebiyle icralık oldu. Mil Diyanet-Sen İlçe Başkanı Ebubekir Çilenti, bu duruma tepki gösterdi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Bayırözü Kırsal Mahallesi'ndeki Bayırözü Camii'ne 7.914 TL elektrik faturası geldi. Ödeme yapılmayınca bu borç, 8.082 TL'ye çıktı. Ardından da camiye icra kağıdı geldi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mil Diyanet-Sen İlçe Başkanı Ebubekir Çilenti, camilerin ısıtma-soğutma ve bütün enerji giderlerinin genel bütçeden ödenmesi gerektiğini savundu.

Çilenti, ''Enerji Bakan Yardımcısı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkan Yardımcısı ile görüşmeler yaptık. Ödenmesi güç, yüklü faturaların görevli hocalarımızı zor durumda bırakacağını, hocalarımızın cemaat, müftülük ve elektrik tedarik şirketleri ile karşı karşıya geleceğini ifade ettik. Hatta camilerin enerjilerinin kesilebileceğini de söyledik. Maalesef biz haklı çıktık ve sonunda bu da oldu: Siverek ilçemizin Bayırözü köyündeki caminin ısıtma sayacı faturası icralık oldu. Cami ve cemaati enerjinin kesilmesiyle karşı karşıya kaldı. Bir kere daha söylüyoruz: Camiler devlet kurumudur ve devleti yönetenler diğer kamu kurumlarının enerji giderlerini ödedikleri gibi, camilerin de ısıtma ve soğutmada kullanılan bütün enerji giderlerini (elektrik, kömür, doğalgaz vb.) genel bütçeden ödemelidir'' diye konuştu

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...