Çamaşır yıkamanın püf noktaları

Çamaşır yıkamanın püf noktaları

YAŞAM Haberleri

Çamaşır makinenizin içine birkaç top alüminyum folyo atın sonuca inanamayacaksınız...

ŞAPKALARINIZI BULAŞIK MAKİNESİNDE YIKAYIN

Şapkalarınızın şeklini kaybetmesini istemiyorsanız çamaşır makinesinde yıkamayın. Şapkalarınızı bulaşık makinesinin üst rafına koyup yıkarsanız formlarını koruduklarını göreceksiniz.

KİRLİ ÇORAPLARINIZI SOĞUK SU İLE YIKAYIN

Kirli çoraplarınızı sıcak su ile yıkamak çoraplarınızı kirlerden tamamen arındırmayacaktır. Kirli çoraplar için en iyi çözüm onları soğuk suda yıkamaktır.

MAKYAJ LEKELERİNİ ÇIKARMAK İÇİN TIRAŞ KREMİ KULLANIN

Giysilerinizdeki makyaj lekelerinin üstüne tıraş kremi sürüp yıkamaya atarsanız bu lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

BEYAZ KIYAFETLERİNİZİ YIKARKEN YUMUŞATICI KULLANMAYIN

Beyaz kıyafetlerinizi yıkarken yumuşatıcı kullanmak giysilerinizin parıl parıl beyaz olmasını önler. Amacınız beyaz kıyafetlerinizin rengini açma ise deterjan veya yumuşatıcı yerine beyazlatıcı ile yıkamalısınız.

ÇAMAŞIR MAKİNENİZİN İÇİNE BİRKAÇ TOP ALÜMİNYUM FOLYO ATIN

Çamaşır makinenize koyacağınız birkaç alüminyum folyo kıyafetlerinizin elektriklenmesini önleyecektir.

KIYAFETLERİNİZİ RENKLERİNE GÖRE AYIRMAYIN

Kıyafetlerinizin yıkarken renklere göre değil kumaş yoğunluğuna göre ayırın. Kalın kumaşlar ince kumaşlara nazaran daha çok su emerler. Bu yüzden farklı yoğunluktaki kumaşları bir arada yıkamak ince kumaşlı giysilerinize zarar verir.

Beyaz kıyafetler bu kurala istisnadır ve her zaman ayrı yıkanmalıdır.

İNATÇI LEKELERİ SAÇ KURUTUCUSU YARDIMIYLA ÇIKARIN

Giysilerinizden çimen, toprak, meyve suyu gibi lekeleri çıkarmak için lekelerin üstüne biraz saç kurutucusu tutun. Ardından lekelerin üstüne deterjan döküp çamaşır makinesine atın. Lekeleri saç kurutucusu ile ısıtmak deterjanın bu bölgede ki etkisini arttıracaktır.

ÇAMAŞIRLARINIZIN DAHA ÇABUK KURUMASI İÇİN KURU HAVLU KULLANIN

Yıkamadan yeni çıkmış çamaşırlarınızı kuruturken aralarına kuru havlular asarsanız çamaşırlarınız daha çabuk kuruyacaktır. Eğer nemli bir parça giysinizi giymeniz gerekiyorsa onu kuru bir havluya sarın ve kalan nemden kurtulmak için çamaşır makinesine atın.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...