Buzdan akvaryum, vadi dondu

Buzdan akvaryum, vadi dondu

YAŞAM Haberleri

Uşak'taki Taşyaran Vadisi'nin dibindeki akarsu donunca bölge, buzdan saydam bir akvaryuma döndü, altındaki hayat görenleri hayran bıraktı.

Aşırı soğuklar Uşak'ın Yenişehir köyü yakınlarındaki Taşyaran Vadisi'nde adeta buz kesti. Taşyaran Vadi'nin zeminindeki akarsu, aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Adeta dev bir akvaryuma dönüşen bölgeye gelenler, saydam buz kütlesinin altındaki tabii hayatı saatlerce izliyor. Bölgeyi incelemeye gelen ekipteki İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldırım Güngör, aşırı soğuklar sebebiyle buz tutan vadinin zeminindeki akarsuyun üzerinden yürüyerek vadiye girdi. Bölgeyi "tabi bir bavloratuvar" olarak adlandıran Göngür, "Aralık ayında Ege Bölgesi'nde buz tutan bir akarsuyun üzerinde yürüyorum ve alttaki doğal yaşamı seyrediyorum. Moğolistan'da benzer bir manzaraya rastlamıştım. Neredeyse bütün kanyonu yürüyerek buzun üstünde geçmek mümkün" dedi. Buz kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu vadi aynı zamanda tabiat fotoğrafçılarının da akınına uğruyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...