Bursa'da yangın, hayvanlar telef oldu

/ Kaynak: İHA
Bursa'da yangın, hayvanlar telef oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde bir hayvan damında çıkan yangında 2 inek telef olurken, 31 küçük baş hayvan ise yanmaktan son anda kurtarıldı.

Yakuplar köyü girişinde Aydın Güven'e ait evin bitişiğinde bulunan hayvan damında yangın çıktı. Köylülerin öğle namazında camide olduğu vakitte çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Damın yandığını gören köylüler kazma ve küreklerle yangına müdahale ederek, içerde bulunan 33 büyük baş hayvanı kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Dama bitişik olan evden çekilen hortumuyla bir yandan söndürülmeye çalışılan yangına köylüler kum ve toprak attı. Ayrıca orman işletmesine ait köy meydanında bulunan 10 tonluk su tankıyla da alevlere müdahale edildi.Bu arada, ev sahibine ait hemen damın yanında bulunan traktörün lastiklerininin yandığı görüldü. Bir vatandaş tarafından traktör hemen bölgeden uzaklaştırıldı. Yangında çapa makinesi de patlarken, 2 büyük baş hayvan telef oldu. Damda bulunan 31 küçük baş hayvan ise kurtarıldı.Yangına müdahale eden vatandaşlardan Necati Güven ve Emin Karaca dumandan zehirlenerek Orhaneli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Maddi hasarın büyük olduğu yangının çıkış sebebi araştırılıyor.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...