Bursa'da tekstil fabrikasında yangın

Düzenleyen:
Bursa'da tekstil fabrikasında yangın

YAŞAM Haberleri

BURSA Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) faaliyet gösteren Işıksoy Tekstil A.Ş.’ye ait iplik, dokuma ve boyama fabrikasında yangın çıktı.

Öğle saatlerinde çıkan ve itfaiye ekiplerince kontrol altına alındığı bildirilen yangın, fabrikanın arka bölümünden yeniden alevlendi. Bugün öğle saatlerinde fabrikanın depo bölümünde çıktığı bildirilen ve kısa sürede fabrikayı saran yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Bursa- Yalova karayolu yakınlarındaki DOSAB’ta faaliyet gösteren Işıksoy Tekstil A.Ş.’ye ait polyester ve naylon elastan kaplama iplik, dokuma, iplik ve kumaş boyama fabrikasının depo bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede fabrikayı sardı. 10’a yakın itfaiye ekibi bölgeye sevk edilerek, yangına müdahale etmeye başladı.

Yangına müdahale sırasında bir itfaiye eri dumandan zehirlendi. Zehirlenen itfaiye eri ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Işıksoy Tekstil, geçen aylarda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açıklanan Bursa’nın en büyük 250 büyük firma sıralamasında 104’üncü sırada yer almıştı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) faaliyet gösteren Işıksoy Tekstil A.Ş.’ye ait iplik, dokuma ve boyama fabrikasında öğle saatlerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Fabrikanın depo bölümünde çıkan ve kısa sürede yayılan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. 6 bin metrekarelik fabrikanın 3 bin metrekarelik bölümüne yayılan yangına Büyükşehir Belediyesi'nin 20, ilçelerden gelen 5 araçla müdahale edildiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, "Ekiplerin özverili çalışmaları sonucu yangın, ekiplerimizin ulaşmasından 40 dakika sonra kontrol altına alındı. Ekiplerimiz şu anda soğutma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Çıkış nedeniyle ilgili araştırmaya yangın tamamen söndürüldükten sonra başlanacağını belirten Doğan, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan itfaiye erinin durumunun iyi olduğunu söyledi.

İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ederken fabrikaya gelen işletme sahipleri büyük üzüntü yaşadı. Çalışan işçiler de, fabrikadaki iplikleri forkliftlerle dışarıya çıkartmak için büyük çaba harcadı.

YENİDEN ALEVLER YÜKSELMEYE BAŞLADI

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) faaliyet gösteren Işıksoy Tekstil A.Ş.’ye ait iplik, dokuma ve boyama fabrikasında öğle saatlerinde çıkan ve itfaiye ekiplerince kontrol altına alındığı bildirilen yangın, fabrikanın arka bölümünden yeniden alvelendi. İplik ve kimyasal maddeler nedeniyle yangının tamamen söndürülmesinde zorluk çekiliyor. Yangına Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden gelen itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü’nün arazözleri de müdahale ediyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...