Burs işe yaradı! Dâhiler evine dönüyor

Burs işe yaradı! Dâhiler evine dönüyor

YAŞAM Haberleri

Türk araştırmacıların çalışmalarını yurt içinde sürdürmesi için yürütülen burs programına başvuru, geçen yıl 5 kat arttı.

TÜBİTAK'ın Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı yurt dışındaki Türk araştırmacıları, Türkiye'ye dönmeleri için teşvik ediyor. Başarılı araştırmacıların çalışmalarını yurt içinde sürdürmesi için yürütülen "Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı" dahilinde geçen yıl 172 araştırmacı geri dönüş için başvuru yaptı. Önceki yıla göre başvuruların 5 kat arttığı programda 83 araştırmacı desteklenerek geri dönüşleri sağlandı. 42 başvuru da değerlendirme sürecinde bulunuyor. 2014 için daha da kolaylık getirilerek programa başvuru yapabilmek için Türkiye'de Ar-Ge faaliyeti yürüten kurum ya da kuruluşlardan kabul alma şartı kaldırıldı. Başvurusu desteklenen adaylar 12 ay içerisinde Türkiye'de üniversiteler, araştırma enstitüleri veya Ar-Ge faaliyeti yürüten özel sektör kuruluşlarının birinden kabul mektubu alarak burslarını başlatabilecekler. Araştırmalarını üniversite veya kamu Ar-Ge birimlerinde yürütecek araştırmacılara 30 bin liraya kadar araştırma desteği verilecek. Program bilgileri http://tubitak.gov.tr/bideb/2232 adresinde yayınlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...