Burası köy okulu

Düzenleyen:
Burası köy okulu

YAŞAM Haberleri

"Galaksi Tavan" adı verilen sistemin kurulduğu sınıfta çocuklar, kafalarını kaldırdığında güneş sistemindeki gezegenleri ve yıldızları görebiliyor.

Ankara'da doğup büyüyen Emre Özel'in ilk görev yeri Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyü oldu. Köy, kent merkezine 47, ilçeye ise 17 km uzaklıkta... Köyde taşımalı eğitim veren tek katlı Şehit Gürcan Yavuz İmam Hatip Ortaokulunun 5 dersliği ve 65 öğrencisi bulunuyor. Özel'den başka okulda 5 öğretmen daha görev yapıyor. Özel'in oluşturduğu sıra dışı sınıfta öğrenciler "yaşayarak ve dokunarak" öğrenme fırsatı buluyor. "Galaksi Tavan" adı verilen uygulamayla da çocuklar kafalarını kaldırdığında güneş sistemindeki gezegenleri ve yıldızları görebiliyor. Aynı zamanda sınıfın duvarlarında atalarımızı anlatan fotoğraflar yer alıyor. Köy şartlarının getirdiği zorlukları hiçbir zaman bahane olarak görmediğini söyleyen Özel; "Bir öğretmen için öğrencilerinin gözlerindeki, yüzlerindeki mutluluk ifadesi her şeyin üstünde. Fen dersleri genellikle öğrenciler tarafından sevilmez. Ben de onlara fenni sevdirebilmek için kendi tasarladığım sınıfı uygulamaya geçirdim. Her şeyi öğrencilerimle beraber yaptım. Yeri geldi, sabahlara kadar çalıştım. Sadece öğrenciler dokunsunlar, yaparak, yaşayarak öğrensinler, hissetsinler istedim" dedi. Sınıfta öğrenci olan İlayda Vural ise; "Derse daha çok motive olup, daha iyi öğreniyoruz. Aynı zamanda eğleniyoruz da" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...