Bungalov yalanıyla 5 milyon TL vurgun

Bungalov yalanıyla 5 milyon TL vurgun

YAŞAM Haberleri

Bungalov evde tatil yapmak isteyenler, dolandırıcıların ağına düştü. 160 kişi, sosyal medyadan buldukları tatil yerine gittiklerinde boş arsayla karşılaştı.

Son yıllarda hem pandemi hem de yüksek otel fiyatları sebebiyle kamp alanlarına ve bungalov evlere rağbet arttı. Ancak bazı kişiler bunu sahtekârlığa dönüştürdü. Doğayla iç içe olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Sakarya’nın Sapanca ilçesinde beş kişi, savcılığa giderek “Bungalov evde konaklamak için sosyal medya üzerinden birileriyle irtibata geçtik. Sabah serpme kahvaltı, öğle ve akşam yemeği dâhil 1.250 TL’ye anlaştık. Bize atılan konuma gittiğimizde boş araziyle karşılaştık” şeklinde şikâyette bulundu. Bu ihbar sonrası soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde İzmir, İstanbul ve Ankara’dan da olmak üzere şimdiye kadar 20 ilden 160’a yakın kişinin dolandırıldığı belirlendi.

Ekipler, şüphelilerin, Sakarya ile bağlantısı olmayan ve başka şehirlerde yaşayan A.Ç. (31), E.Ç. (25), B.C. (25), F.A. (24), K.K. (24) ile U.A. (17) olduğunu tespit etti. Kurdukları düzen ile yaklaşık 5 milyon TL haksız kazanç elde eden zanlılar, kısa süre içinde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan K.K. adli kontrol şartıyla salıverilirken diğerleri tutuklandı.

Bu arada, şebeke üyelerinin lüks otellerde, gece kulüplerinde eğlendiği anlara dair görüntüler ortaya çıktı. Şahısların, pahalı içkilerle ellerini yıkaması dikkat çekerken kurbanları arasında kanser hastası eşiyle tatil yapmak isteyen bir vatandaşın olması ise yürek burktu.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...