Buket öğretmen protez bacakla okuluna kavuştu

Düzenleyen:
Buket öğretmen protez bacakla okuluna kavuştu

YAŞAM Haberleri

Kaval kemikleri ve parmakları eksik olarak dünyaya gelen, ayaklarını yerde sürükleyerek güçlükle adım atabilen ve bu sebeple ağrıları olan 35 yaşındaki İngilizce öğretmeni Buket Durmuş, yaklaşık yedi ay önce Adana’da özel bir hastanede yapılan ameliyatla protez bacaklarına kavuştu.

Tedavi sürecini tamamlayan ve protez bacakları sayesinde rahatlıkla yürüyebilen Durmuş, uzun bir aradan sonra ilk defa, görev yaptığı Kayseri Develi İMKB Fen Lisesine geldi. Okulun bahçesinde öğrencileri tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılanan Durmuş, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının ilk gününde öğrencileriyle bir araya geldi. Ders anlatmak için girdiği sınıfında öğrencilerinin kendisi için hazırladığı slayt gösterisini izleyen ve hediyesini alan Durmuş, masasına konulan çiçeklerle de büyük mutluluk yaşadı. Durmuş “13 yıllık öğretmenim ama meslek hayatıma başlarken bile bu kadar heyecanlanmamıştım. Yeni bir ben olarak geldim. Aslında tekrardan doğdum” ifadelerini kullandı.

CESUR BİR KARAR
Buket Durmuş, ameliyat kararı alırken ailesine ve öğrencilerine danıştığını belirterek şöyle konuştu: Hayatımın en cesur kararını vererek bu ameliyatı oldum. Yaklaşık dört ay, ayaklarım olmadığı için yatağa bağımlı kaldım. O dört ay boyunca hareket edebilmenin ne kadar büyük bir özgürlük ve bir o kadar da sağlıklı insanlar tarafından ne kadar küçümsendiğini anladım. Sahip olduğunuz sağlığın kıymetini bilmeniz lazım...

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...