Bu tatlıyı yiyen tadını unutamıyor! Ezber bozan Kemalpaşa tarifi

Ezber bozan Kemalpaşa tarifi ile karşınızdayız! Hem gözlere hem de midelere hitap edecek muhallebili Kemalpaşa tatlısına bağımlı hale geleceksiniz. İşte tarifin püf noktası...
Bugün sizler için özenle hazırlanmış, davet sofralarına veya çay saatlerine yakışacak harika bir tarifimiz var: Muhallebili Kemalpaşa tatlısı. Hem gözlere hem de mideye hitap edecek bu tarif, favori tatlılarınız arasına girmeye aday. İşte muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi...
TGRT’nin haberine göre; Bursa'ya özgü hemen herkes tarafından sevilen Kemalpaşa tatlısı bu kez muhallebili versiyonuyla çay sohbetlerinize geliyor. Şerbetli tatlılarımızdan olan Kemalpaşayı biraz daha hafif bir tat haline getirmek istiyorsanız, muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi tam size göre olabilir.
MALZEMELER
1 paket Kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Muhallebisi için:
- 5 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için:
- Şeker ve su
YAPILIŞI
Damakları çatlatan efsane muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifimize öncelikle marketten hazır olarak aldığımız Kemalpaşa tatlımızı paketin üzerinde yazan tarife göre pişirelim. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörtgen borcama dizelim. Ve soğumaya bırakalım. Şimdi de tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye nişasta, un, şeker ve Hindistan cevizini alarak karıştıralım ve üzerine süt ekleyelim. Orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirelim.
BU LEZZET ÇOK KONUŞULUR
Muhallebi koyulaşınca içine vanilya ekleyelim ve ocaktan alalım. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebiyi sıcak olarak dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirelim. İyice soğuyan muhallebili Kemalpaşa tatlısını dilimleyip ve üzerine Hindistan cevizi veya fıstık serperek servis yapalım.
Bu lezzetli tarifi beğendiyseniz yorumlarınız bekliyoruz.
Kaynak: TGRT Haber