Bu sokağın bir ucu 1500'lere, diğer ucu 1600'lere çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bu sokağın bir ucu 1500'lere, diğer ucu 1600'lere çıkıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tarihi yapıları ile dikkat çeken Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan 1904. sokak, iki ucundan görünen tarihi yapıları ile diğerlerinden ayrılıyor. Sokağın bir ucunda 1585 yılından önce yapıldığı tahmin edilen Eski-Yeni Camii bulunurken, diğer ucunda 1683 yılında inşa edilen Bey Camii yer alıyor.

Yerleşim tarihi olarak milattan önce 4500’lü yıllara dayanan ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Aydın, tarihi güzellikleri ile görenleri cezbediyor. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Aydın'da Tralles, Aphrodisias, Nysa, Magnesia ve daha birçok antik kent bulunuyor.

TARİHİ YAPILAR DİKKATLERDEN KAÇMIYOR

Aydın’ın Efeler ilçesi Hasan Efendi-Ramazanpaşa Mahallesi'ndeki 1904. sokak, bir yönüyle diğerlerinden ayrılıyor ve dikkatleri üzerine çekiyor. Her iki ucundan da tarihi yapıların görüldüğü sokak, hem turistlerin hem de tarih meraklılarının uğrak yerlerinden oluyor.

Tarih kokan sokağın bir ucunda 1585 yılından önce yapıldığı tahmin edilen Eski-Yeni Camii (Hasan Çelebi), diğer ucunda ise 1683 yılında inşa edilen Bey Camii bulunuyor.

Ayrıca 1908. ve 1904. sokağın birleştiği noktada, 1800’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen Fatma Hanım Sıbyan Mektebi, Sebili ve Afife Hanım Çeşmesi’nden oluşan yapıyı da görmek mümkün.

Bu sokağın bir ucu 1500'lere, diğer ucu 1600'lere çıkıyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...