Bu ilçede kömür yakmak yasak

/ Kaynak: AA
Bu ilçede kömür yakmak yasak

YAŞAM Haberleri  / AA

Marmaris'te belediyesine göre yaklaşık 29 yıl önce alınan kararla ilçe genelinde kömür yakmanın yasaklandığı, bu kararın titizlikle uygulandığı bildirildi

Havaların soğumasıyla ısınma ihtiyacının arttığı ilçede, kömür kullanımı yeniden gündeme geldi. Marmaris Belediyesi yetkilileri, turistik bölgenin gelecek nesillere aynı güzelliklerle aktarılması amacıyla yasak olan kömür kullanımı konusunda vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine ekiplerin kontrollerini sıklaştırdığını belirtti.Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürü Erkan Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk kış günlerinde ısınma amacıyla bazı vatandaşların kömür kullandığına dair ihbarlar aldıklarını söyledi.Ünver, "Belediye Encümeninin 20 Eylül 1984 tarihli kararı gereğince ilçemizde kömür kullanımı yasaklanmış. Geçmiş belediye yönetimlerimiz zamanında uygulamaya konulan bu yasağın devam ettirilmesi, bölgemiz açısından yaşamsal önem taşıyor" dedi.Kömür yasağına uymayanlara Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine göre yasal işlem yapıldığını bildiren Ünver, insan sağlığına, bitki örtüsüne ve denize zarar verdiğine inandıkları kömür kullanımı yasağını titizlikle uygulamaya devam edeceklerini vurguladı.Marmaris halkına çağrıda bulunan Ünver, bacalardan yükselen siyah bir duman gördükleri anda zabıtaya haber vermelerini istedi.
- "Yasağı destekliyoruz"
Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan ise ilçede uzun yıllardır uygulanan kömür kullanma yasağının destekçisi olduklarını söyledi. Kömür yakıldığında ortaya çıkan artıkların ağır metal ve zehirli maddeler içerdiğine dikkati çeken Ersan, bunun doğa ve insan sağlığı için risk kaynağı olduğuna işaret etti. Belediyenin söz konusu yasağı her koşulda devam ettirmesi gerektiğine değinen Ersan, vatandaşlara çevre bilinciyle hareket ederek en ufak bir kara baca dumanı gördüklerinde yetkilileri aramaları çağrısı yaptı.İlçe yaşayanlarına bu yasağa titizlikle uymaları konusunda ricada bulunan Ersan, "Marmaris, doğal güzellikleri ve temiz havası sayesinde yüzbincelerce turiste ev sahipliği yapıyor. Tek geçim kaynağımız turizm. Kendi bindiğimiz dalı kesmeyelim, çevremizi korumaya devam edelim" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...