Bu gurur Türkiye’nin

Düzenleyen:
Bu gurur Türkiye’nin

YAŞAM Haberleri

Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı projelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son tabliyesi yerleştirildi. Davutoğlu ve Yıldırım’la birlikte kaynak yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük düşünenler, büyük projeler yapar” dedi.

Asya ve Avrupa’yı denizin üstünden 3. defa birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son tabliyesi dün görkemli bir törenle yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tabliyenin kaynağını birlikte yaptı. Merasimde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “29 Mayıs 2013’te temeli attığımız gün birileri ‘Olmaz canım’ diyordu. Hele hele Gezi olayları başladığı zaman ‘Bu iki tane beton yığınıyla kalır’ diyorlardı. Hatta buralara geldiler, denizde gösteri yaptılar. Onlar bunu yaparken dedik ki; ‘Biz Avrupa ile Asya’yı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’yle birleştireceğiz ve bu bizim dünyaya en önemli mesajımız olacak. İşte hemen sağımız Karadeniz ve Boğaz’dayız. Böyle bir yerde ancak büyük düşünenler, bu tür büyük projeleri gerçekleştirir” şeklinde konuştu. Projenin tüm viyadükleri ve altyapısıyla tamamlanıp ağustos ayında açılacağı müjdesini veren Erdoğan, “Şu ana kadar 130 milyon yolcu Marmaray’dan geçmiş bulunuyor. Yine önümüzde Avrasya Tüneli var, ‘Avrasya’ inşallah tamamlanıyor. Onun da bitişi bu yıl sonu. Böylece bizim Avrupa-Asya arasındaki gidiş gelişlerimizde bir rahatlama meydana gelecek” dedi. 
DÜNYANIN EN GENİŞ KÖPRÜSÜ
Asma köprüler içerisinde en geniş dört gidiş, dört geliş, iki de hızlı trenle ilgili raylı sistemin olduğu böyle bir projenin bulunmadığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Asma köprü olarak bu uzunlukta bir başka köprü de yok. Bir de Körfez geçişiyle ilgili İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3,5 saate indiren dev projemiz var. Orada da çalışmalar hızla devam ediyor. Şimdi onun da bu ay sonu birleştiğini Ulaştırma Bakanımız söylüyor. Gönülleri birleştirmenin ötesinde işin ekonomik boyutunu da düşünüyoruz. Neden? Çünkü bütün nakliye olaylarındaki düşüşler, maliyetlerin düşüşüdür. Diğer yandan kaza risklerini ciddi manada düşürüyoruz. Çünkü biz ‘her şey insan için, önce insan’ demiştik. ‘İnsanımızın huzuru’ demiştik. Hamdolsun artık bunları teker teker gerçekleştirmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz.”
Projede emeği geçenlere hitap eden Erdoğan, “Gerek Başbakanımız olsun bakanlarımız olsun, mimarından mühendisine kadar, işçisine kadar, yüklenici firmaların bu işi sıkı tutuşundaki gayretine, özellikle şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Atacağımız bu adımla, çekeceğimiz besmeleyle de bu kaynak hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
6 DEFA KITA BİRLEŞTİREN ŞEHİR
Başbakan Davutoğlu da, 3. Köprü’nün Türkiye için bir iftihar projesi olduğunu kaydederek, “Çünkü dünyada büyük yatırımlar, ekonomik kalkınmanın düşüşe geçmesiyle dururken bu yatırımlara ara vermeden, istikrar içinde sürdüren tek ülke Türkiye. Bugün Türkiye, her açıdan yükselen ekonomisi, şehirlerine kattığı yeni boyutlar ve dünya çapında gerçekleştirdiği projeleriyle, bu projelerin bir numunesi olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile dünya gündemine pozitif şekilde bir kez daha mührünü vuruyor” diye konuştu.  Başbakan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün dünya için de önemli bir proje olduğunu söyledi. Bir gurur tablosu ile karşı karşıya olunduğunu belirterek emeği geçenlere ve bu tür projelere öncülük eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türk milleti adına teşekkür eden Davutoğlu, “Tarihî dokuya ve İstanbul’un merkezi hattına herhangi bir trafik yükü olmadan transit geçecek araçlar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanarak yollarına devam edecek. Böylece İstanbul yeryüzünün üstünde üç köprü, yerin altında Avrasya, Marmaray tünelleri ile Melen projesini de dâhil edersek 6 kez iki kıtayı birleştiren bir şehir olacak. Bu gelecek nesiller açısından önemli bir proje” dedi. Türkiye’nin 1 Kasım seçimlerinden sonra kazandığı istikrarla başlayan bütün projeleri yerine getireceğini ve yeni projelere Cumhuriyet’in 100. yılına vakarla yürüyeceğini kaydeden Davutoğlu şunları söyledi: “Birileri tahrip ederken, Türkiye’yi inşa etmeye devam edeceğiz. Bu son parça, aynı zamanda gönülleri de birleştiren ilk parça olacak. Bir kez daha zatıalinize, Bakanımız Binali Yıldırım’a ve geçmiş bakanlarımıza katkıları dolayısıyla ama en önemlisi işçilerimize verdikleri emek dolayısıyla teşekkürü bir borç biliyorum. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Allah gönülleri birleştirenlerden eylesin.” 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...