Boğalar bu kez eğitim yararına güreşti

/ Kaynak: AA
Boğalar bu kez eğitim yararına güreşti

YAŞAM Haberleri  / AA

Ula ilçesinde üniversite öğrenicilerine burs sağlamak amacıyla düzenlenen boğa güreşlerine Muğla, İzmir ve Aydın'dan getirilen 120 boğa katıldı.

Ula ilçesinde düzenlenen Boğa Güreşleri Festivali'nde Ege bölgesinden 120 boğa güreştirildi. Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde ölçüldüğü ve Ula Arenası'nda düzenlenen festivale katılanlar, güreşleri kamyon kasalarında ve şemsiye ile izledi. Deste?, küçük ayak, ?büyük ayak?, ?orta?, büyük orta?, ?baş altı? ve bas? kategorilerinde düzenlenen boğa güreşlerinde sahiplerinin ellerinden kaçan bazı boğalar, seyircilere zor anlar yaşattı. Sıcak hava nedeniyle bunalan boğalar, itfaiyenin güreş sahasını sulamasıyla serinledi. Kaçan boğalar ise sahiplerine zor anlar yaşattı. Boğası kazanan bazı boğa sahipleri, güreş sahası içinde davul zurna eşliğinde zeybek oynarken, bazıları da boğasına kamyonet ile güreş sahasında tur attırdı. Güreş Komitesi üyesi Mustafa Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 20'ncisi düzenlenen güreşlere Muğla, İzmir ve Aydın'dan 120 boğa sahibinin katıldığını söyledi. Geleneksel Türk kültürünü yaşatarak toplumsal kaynaşmayı sağlamayı amaçladıklarını belirten Barut, "Ege bölgesinin dört bir yanından getirilen 120 boğa, üniversite öğrencilerimizin eğitim bursu için güreş tutturuldu. Elde edilen gelir bu amaç doğrultusunda kullanılacak" dedi. Barut, daha önce güreşten elde edilen gelirle yine öğrencilere burs verdiklerini, bazı kurumlara da yardımda bulunduklarını ifade etti.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...