Bodrum'un ormanlarını yakan 3 zanlı tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bodrum'un ormanlarını yakan 3 zanlı tutuklandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Muğla Bodrum'da 2,5 hektar ormanlık ve makilik alan küle döndü. Yangını çıkartan ve yanında bulunan 3 kişi yakalandı. Alevlerin, tutuklanan şahıslardan birinin ihtiyaç gidermek için gittiği yerde başladığı iddia edildi.

Muğla Bodrum’a bağlı Yakaköy Mahallesi, Çilek Caddesi'ndeki bozuk orman ve makilik alanda pazar günü sabaha karşı yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan alevler, Dereköy Mahallesi, Kavakderesi mevkiine kadar ilerledi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında, 2,5 hektarlık alan zarar gördü. 

BÖLGEDEN TAKSİYLE GEÇMİŞLER

Olayın ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bununa ardından güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, yangının başlamasından yaklaşık 10 dakika önce o bölgeden bir taksi geçtiğini ve içinde 3 kişi olduğunu belirledi. Bu şahısların taksi şoförü S.D. (26), kepçe operatörü Ö.Ö. (30) ve marangoz Y.T. (46) olduğu belirlendi. Şüpheliler kısa sürede yakalandı.

Bodrum'un ormanlarını yakan 3 zanlı tutuklandı

"ARKADAŞIMIZIN İHTİYACINI GİDERDİĞİ YERDE YANGIN ÇIKTI"

Emniyette sorgulanan O.Ö. “Kayınbiraderim S.D. ile birlikte alkol almak için gittik. Ortak arkadaşımız Y.T’yi de yanımıza aldık. Yangının başladığı yerde eşimin 6 dönüm arazisi var. Orada alkol almaya başladık. Bir süre sonra Y.T, tuvalet ihtiyacını gidermek için araçtan inip ormanlık alana gitti. Ardından yanımıza geldi. Bu esnada ihtiyacını giderdiği yerden alevler yükselmeye başladı. Arabaya biner binmez evine bırakmamız için bize ısrar etti” dedi.

ÜÇ ZANLI TUTUKLANDI

Y.T. ve S.D. de alkollü olmaları sebebiyle yangın olayına dair herhangi bir şey hatırlamadıklarını iddia etti. İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Y.T. kasten orman yangınına sebep olma, Ö.Ö. ve S.D. ise taksirle orman yangınına sebep olma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...