Bodrum'da 9 kişi gözaltına alındı!

Düzenleyen:
Bodrum'da 9 kişi gözaltına alındı!

YAŞAM Haberleri

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden yurt dışına umut yolculuğuna çıkan 98 mülteci, tekneleri karaya oturunca jandarma tarafından yakalandı. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, göçmen kaçakçılığı yapmak ve aracı olmak suçlarından 9 kişiyi gözaltına aldı.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri dün akşam, Gündoğan Mahallesi'nde açıklarında 17 metrelik 'Elif' isimli karaya oturmuş teknede bir grup mültecinin bulunduğunu öğrenince harekete geçti. Kızılburun açıklarında karaya oturan tekneye yapılan operasyonda; 77 Suriye, 8 Pakistan, 12 Sri Lanka ve 1 Iraklı olmak üzere 98 mülteci yakalandı. Teknede ayrıca 2 Türk kaptan M.A. ve M.D. yakalanarak gözaltına alındı. 
Kaptanların ifadelerinin ardından yapılan Boğaziçi Mahallesi'nde yapılan bir diğer operasyonda, organizatör olduğu iddiasıyla R.İ., S.K. ve V.D. de yakalandı. Soruşturmayı sürdüren jandarma, aynı mahalledeki bir otel sahibi U.Ö. ile yine organizatör olduğu belirtilen C.A., E.K, ve Y.T.'yi de gözaltına aldı. Mültecilerden İtalya'ya yasa dışı geçiş için kişi başına 2 bin dolar alındığı tespit edildi. Göçmen kaçakçılığında kullanılan bir minibüs ve otomobil ile tekneye el konulduğu kaydedildi. Zanlılar bu akşam, göçmen kaçakçılığı yapmak ve aracı olmak suçlarından adliyeye sevk edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...