Bir günde 4 aylık yağış düştü!

Düzenleyen:
Bir  günde 4 aylık yağış düştü!

YAŞAM Haberleri

Doğu Karadeniz, aşırı yağışlarla boğuşuyor. Ordu’da sel ve heyelan sebebiyle 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de kayboldu.

Türkiye bayramın tadını çıkarırken, Doğu Karadeniz aşırı yağışlar yüzünden kâbus yaşıyor. Metrekareye 300 kilogram yağışın düştüğü Ordu’da dört kişi sel sularına kapıldı. Perşembe ilçesinde Mukaddes Soydan (76) ve İrfan Soydan ile Mustafa Canbulut (48) hayatını kaybetti. Alim Canbulut ile Remzi Taktak ise kayboldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir yılda yağan yağmurun neredeyse üçte birinin bir günde düştüğünü açıkladı. Eroğlu Afyonkarahisar’ın bir yıllık yağış miktarının neredeyse yarısının Ordu’ya 24 saatte yağdığını söyledi.
Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli, bölgede incelemelerde bulunarak vatandaşı teselli etti. Kurtulmuş, “Son 10 yıllar boyunca en kuvvetli, en etkili sağanak yağışla karşılaştık. Metrekareye 300 kilogram düşen bir yağmur var. Maalesef toprağın heyelana müsait olması bazı yerlerde çalışmaları güçleştiriyor. Zararların karşılanması için devlet olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi. 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da 120 iş makinesiyle 430 belediye personelinin selle ilgili çalışma yürüttüğünü belirterek, “Bu son yılların en büyük sel afeti. 12 köprü yıkıldı” bilgisini paylaştı. Sel, an ağır hasarı Perşembe ilçesinde yaşattı. Birçok ev ve iş yerini su bastı. İlçenin Efirli Mahallesi’nde ikamet eden Yaşar Taş, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Saat 05.00 gibiydi. Su baskınıyla birlikte uyandık. 2 çocuğumu ve eşimi alarak hemen evi tahliye ettik. Çok korktuk ve evimiz komple suyun içinde kaldı.” Perşembe sahil yolu üzerindeki Akçakova köprüsü, ayağında meydana gelen çökme sebebiyle ulaşıma kapatıldı. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...