Biotin takviyesiyle sağlıklı saçlar

Biotin takviyesiyle sağlıklı saçlar

YAŞAM Haberleri

Hormonal sebepler, mevsimsel değişiklikler, aşırı stresli bir hayat, demir eksikliği, ani kilo kaybı gibi faktörler saç dökülmesinin artmasına sebep olabiliyor.

DUYGU YILMAZ

Normal şartlarda günde 100 tel kadar saçımızın dökülmesi normal kabul edilse de abartılı bir dökülme gözlemlendiğinde doktora danışmayı ihmal etmemek gerek. Sağlıklı bir saçın korunmasında vitamin ve mineral dengesine dikkat çeken uzmanlar, özellikle B grubu vitaminlerinin beslenme rutinine dâhil edilmesinin önemini vurguluyor. Yapılan araştırmalar saçları zayıflayan kişilerin “Güzellik Vitamini” olarak da geçen B vitamini ailesinden biotin takviyesi sayesinde hayal ettiği uzun ve sağlıklı saçlara kavuşabildiğini gösteriyor. İnsan vücudunda saç üretimi için temel proteinlerden en önemlisi keratindir. Biotin ise keratin üretimini destekleyerek saç kalitesinin artmasına yardımcı oluyor. Şampuan seçerken tercihinizi biotin içeren ürünlerden yana kullanmanızda fayda var. Biotin saça olan etkilerinin yanı sıra tırnak ve cilt yapısına da etki ederek hücre gelişimine katkıda bulunuyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...