Bilecik'te HDP gerginliği

Bilecik'te HDP gerginliği

YAŞAM Haberleri

HDP Bilecik İl Başkanlığı tarafından parti binasına asılan bayraklar, Bilecikli gençler tarafından indirildi. Bayrakların yerine Türk bayrağı astı

Bilecik'te 3 gündür süren protestolar sonunda bu akşam toplanan binleri aşkın genç, yaptıkları mitingden sonra HDP binasına gelerek HDP bayraklarını söküp Türk bayraklarını taktı. Yaklaşık bin civarındaki grup Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Grup adına yapılan açıklamada, "Emniyet müdürümüzün ve emniyet müdür yardımcımızın bizlere dediği gibi Bilecik'e yakışır bir şekilde buradan dağılmamız gerekir" diyerek, "Ben bunun sözünü veriyorum. Oraya bir tane Türk bayrağı asılacak. Bu adamlar kimse yanlış anlamasın gayri meşru iş yapmıyorlar. Nasıl AK Parti, MHP, CHP nasıl bayrağını asıyorsa o adamlar da bu şekilde bayraklarını asıyorlar buraya. Ben Hakkari Yüksekova'da askerlik yaptım. Benim de arkadaşlarım şehit oldu. Hepimizin canı yanıyor ama önümüzde 35 gün gibi bir süreç var. Oraya 3-4 akşam içinde Türk bayrağı asılmazsa gene toplanırsınız" dedi.


Toplanan grubu dağıtmak için açıklama yapan Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik ilinin hepimizin ili olduğunu belirterek, "Dün de buradaydınız, dün de sizinle konuştuk. Çok sağduyulu ve ayrıldınız gittiniz. Benim sizden isteğim şu Bilecik'e yakışır biçimde bakın tepkinizi koydunuz. Tavrınızı netleştirdiniz. Biz bu Bilecik'te kamu düzenini kurmak zorundayız. Ben sizin sağ duyunuza aklınıza, efendiliğinize duruşunuza inanıyorum ve güveniyorum. Ben hepinizin babanızın yerinde bir adamım. Ben size baba olarak, bir büyük olarak size bir şeyler anlatmaya çalışıyorum. Lütfen beni anlayın. Sükûnetle, sağlıklı bir şekilde hiçbiri sorun oluşturmadan kardeşlerim dağılın. Biz elimizden ne gelirse yapılacağını bilmenizi isteriz. Bilecik'imizi böyle olaylarla böyle sıkıntılı ortamlarla anılmasını istemiyorum" dedi.


"DEMOKRATİK HAKLARINIZI KULLANMANIZIN, YÜRÜMENİZİN, İSTİKLAL MARŞI SÖYLEMENİZİN HİÇBİR MAHSURU YOK"
Bektaş, konuşmasının devamında toplanan Bilecikli gençlerin ve kendisini de Bilecik ilini çok sevdiğini ve bunu saygıyla, sevgiyle karşılayacaklarından hiçbir kuşkusu olmadığını belirterek, "Demokratik haklarınızı kullanmanıza, yürümenize, istiklal marşı söylemenizde hiçbir mahsur yok. Bakın oradan buraya kadar geldiniz. Bunlar sizin gayet demokratik haklarınız. Herkesin demokratik hakları var memlekete. Lütfen buna saygılı olun. Ama sıkıntıya meydan verecek, insanların birbirlerini üzecek, kıracak, insanların malına canına veya başka bir şeyine sebep olacak bir davranış sergilemeyeceğinize kesinlikle eminim. Çıktınız, istiklal m arşını okudunuz bende size saygı duydum. Gereğini yapacağız. Ne yapılması gerekiyorsa kanun çerçevesinde, yasal çerçevede yapılması gerekenlerin tamamını yağacağız. Bu konuda rahat olmanızı istiyorum. Huzurlu olmamızı istiyorum. Allah'ınızı seviyorsanız, peygamberinizi seviyorsanız neye inanıyorsanız şurayı bir boşaltalım" dedi.


Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş'ın konuşmasının ardından grup, yoğun güvenlik altında Bilecik merkez Gazipaşa Mahallesi Gülistan sokak üzerinde bulunan HDP İl Başkanlığının binasının önünde bulunan HDP bayraklarını indirerek Türk Bayrağını astı. Türk bayrağını astıktan sonra "Bilecik'te PKK istemiyoruz"," Ne mutlu Türküm diyene" gibi sloganlar attı. Daha sonra eylem yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...