Belediye Başkanı'nın zor anları: 80 metre yükseklikte mahsur kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde baraj suları altında kalan eski yerleşim yeri üzerine turizm amaçlı zipline kuruldu. İlk deneyi ise Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yapmak istedi ama başına gelmeyen kalmadı. Başkan Aytekin, baraj gölünün ortasında tam 80 metre yükseklikte mahsur kaldı.

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES nedeniyle ilçe sular altında kalmıştı. Yeni ilçe ise hemen barajın üst kotlarında inşa edildi. Baraj gölünün tamamen dolmasıyla Yusufeli Belediyesi, turizm amaçlı bölgenin tanıtımı için zipline projesinin hayata geçirdi. Belediye tarafından, Yusufeli Barajı üzerine 1 kilometrelik zipline hattı kuruldu. Bölgeye gelen Aytekin, Şehitler Tepesi ile Sanayi mevkii arasındaki hat çalışmalarının son durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Belediye Başkanı'nın zor anları: 80 metre yükseklikte mahsur kaldı

İLK DENEMEDE MAHSUR KALDI

Parkuru denemek için hazırlıklarını yaparak zipline binen Aytekin, bir süre sonra makaranın sıkışması nedeniyle yaklaşık 80 metre yükseklikte mahsur kaldı. Endüstriyel dağcı Tolga Albayrak, aynı hat üzerinden ulaştığı Aytekin'i kendisine bağlayıp çıkış noktasına getirdi.

Belediye Başkanı'nın zor anları: 80 metre yükseklikte mahsur kaldı

"KİLOM BİR HAYLİ FAZLA"

Aytekin, gazetecilere, 15 dakika mahsur kaldığını ifade ederek, "İlk denemeyi ben yapmak istedim. Kilom bir hayli fazla, tam barajın üzerinde mahsur kaldım." dedi. Parkurda denemelerin devam ettiğini belirten Aytekin, "Bu durumla ilgili gerekli ayarlar da yapılacaktır. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım." diye konuştu.

Belediye Başkanı'nın zor anları: 80 metre yükseklikte mahsur kaldı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...