Bebeğiniz ve ergeniniz varsa tatil tam bilmece

Düzenleyen:
Bebeğiniz ve ergeniniz varsa tatil tam bilmece

YAŞAM Haberleri

Bu dönemi tatil olarak planladıysanız, yer seçiminde çocuklar kadar kendinizi de düşünerek tercih yapın...

CANAN ERASLAN - Ülke olarak çok gergin bir yaz geçiriyoruz. Her canımız yandığında tatil planları bir süre ertelense de önümüzde tatil süresi 9 gün olan bir bayram var. Bu yaz dinlenmemiş olanlar ya da güneşli günleri değerlendirmek isteyenler tatil için son hazırlıklarını yapıyor. Biraz geç kalınmış olsa da fırsat var ama nasıl bir tatil planlayacaksınız? Bir yanda yeni ayaklanan minik bir bebeğiniz, diğer yanda ergenlik çağındaki memnun edilmesi pek kolay olmayan yaşta çocuğunuz varsa? Elbette anne ve baba olarak siz de dinleneceksiniz. Önemli olan herkesin keyifli olacağı bir program yapabilmek. Bunun için Era İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin’in ilk önerisi, “Esnek olmaya hazırlanın” oluyor. Ardından da planın, büyümekte olan, hem fiziki hem hormonal değişimler geçiren çocuğunuzla birlikte plan yapmanızı öneren Çetin, “Plaja inmek istemiyor, gözlük ve şapkasını çıkarmıyorsa, kıyafet seçimlerinde sizi kızdırıyorsa dahi üzerine gitmek yerine anlayışlı olmaya çalışın. Tatilde ne yapmak istediğini söylemesine izin verin, birlikte karar verin. Böylece öz güveni gelişip seçim yapmayı öğreneceklerdir” diyor.

Çocuklarınızı merkeze alıp siz yorulmayın
Gülçin Aşkın Çetin, “Ailece tatil yapmanın en güzel yanı birlikte vakit geçirmektir” diyor ve ekliyor: Çocuğunuzla ortak planlar yaparken, kendi yaşıtlarıyla birlikte olacağı zamanlar ayırmayı da unutmayın. O zamanlarda siz de kendi hobilerinize zaman ayırın. Esnek planlar rahatlatır. Sadece çocukların ihtiyaçlarına yönelik planlama sizi yorgun bırakır. Kendinizi de düşünün. Böylece çocuğunuz da siz de tatilden mutlu döner, belki ergenlik sorunlarını bile aşmış olursunuz.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...