Bebeğini bırakıp yardıma koştu

Düzenleyen:
Bebeğini bırakıp yardıma koştu

YAŞAM Haberleri

Konya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde (UMKE) gönüllü olarak çalışan acil yardım teknikeri Alperen Atalay, bir aylık çocuğunu bırakarak deprem bölgesindekiler için yardıma koştu.

Karatay ilçesinde bulunan 112 istasyonunda görev yapan acil yardım teknikeri Alperen Atalay (27) ile hemşire eşi Merve Atalay’ın yaklaşık bir ay önce ‘Taha Baybars’ ismini verdikleri bir çocukları dünyaya geldi. Depremin yaşandığı gece haber merkezinden bilgi gelince saniyeler içinde hazırlanan Alperen Atalay, “Hemen ben çantamı aldım, evden 15-20 saniyede çıktım. Çocuğumu öpmeyi dahi unutmuşum o sırada. Eşimle de vedalaşmak aklıma gelmedi” dedi.  İlk defa çocuk özlemi yaşadığını belirten Atalay “Enkaz bölgesinde parçalanmış bir çocuk arabası görünce çok duygulandım, bebeğim aklıma geldi, hâlime şükrettim” diye konuştu. 
Alperen Atalay’ın eşi Merve Atalay ise “Haber gelir gelmez 15-20 saniye içinde evden çıktı, Elâzığ’a gittiğini daha sonradan yoldayken öğrendim. Daha önce Suriye’de de görev yapmıştı. Böyle bir görev olduğu zaman hep önden gider” şeklinde konuştu.
Ramazan Çetin KONYA İHA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...