Bayram tatilinde bile kıyafet alıyoruz

Düzenleyen:
Bayram tatilinde bile kıyafet alıyoruz

YAŞAM Haberleri

Alışveriş için yer, zaman, saat fark etmiyor. Hele de e-ticaret imkânının arttığı günümüzde...

CANAN ERASLAN - Hitay Holding’in DORinsight adlı araştırma şirketi, Türk insanının bayram tatilinde ne yaptığını araştırmış ve ‘tatilde bile alışverişe devam’ sonucu çıkmış. Yani araştırmaya göre bayram tatillerinde yapılan alışverişin çoğunlukla kıyafet odaklı olduğu yönünde. 
¥ Araştırmaya katılanların yüzde 72’si bayram alışverişinde en çok kıyafet alırken, bu oranı yüzde 67 ile şeker/çikolata gibi ürünler, yüzde 17 ile hediyelik eşya takip ediyor.
¥ Bayram tatilinde çoğunluk seyahat ediyor Araştırmaya katılan 10 kişiden 7’si bayram tatilinde seyahat etmeyi tercih ediyor. 
¥ Bayram bütçesi, katılımcıların yüzde 27-8’inde 100-500 TL arasında... Yüzde 45’i için 500 ile 1.000 TL harcama mümkünken, 1.000-3.000 lira harcama yapanlar yüzde 26’lık kesimi kapsıyor.
¥ Yüzde 40’lık kesim tatillerini memlekette geçiriyor. Yüzde 32’lik kesim yaşadıkları yerden ayrılmazken, yüzde 29’u tatil beldelerine gidiyor.
¥ Güzel bir sonuç: 10 kişiden 8’i bayram tatilini ailesiyle geçiriyor.
¥ Yüzde 89 aileyle birlikte olurken, yüzde 7’lik kesim arkadaşlarıyla, yüzde 3’ü de tek başına bayram geçiriyor.
¥ Katılımcıların yüzde 24’ü için de bayram demek, uzun tatille eş anlamlı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...