Bartın'da balık ölümlerine ilginç protesto

/ Kaynak: AA
Bartın'da balık ölümlerine ilginç protesto

YAŞAM Haberleri  / AA

Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, balık ölümlerine dikkat çekmek için ağaç yapraklarını kullanarak yaptığı kamuflajla ırmağa girdi.

Kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen ırmağın Çağlayan mevkisinde telef olan balıklar kıyıya vurdu. Siyah renge bürünmesinin yanı sıra yüzeyinde de köpükler oluşan ırmaktaki kirliliğe ve balık ölümlerine dikkat çekmek isteyen Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuzaslan, ağaç yapraklarından yaptığı kamuflajla ırmağa girdi. Yavuzaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikaların atıkları nedeniyle ırmağın kirlendiğini ve balıkların öldüğünü öne sürdü. Kente ismini veren bir ırmağın, zaman zaman yaşanan kirlilik ile balık ölümlerinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Yavuzaslan, şöyle konuştu: "Her balık ölümlerinin yaşanmasının ardından yetkililer, gereken yapılacak, ilgili fabrikaya cezai işlem uygulanacak diyor. Ama nedense ne bu kirlilik, ne de balık ölümleri son buluyor. Gördüğünüz gibi ırmakta binlerce ölü balık var. Bu ırmağın ölümünün belgesidir. Buradan yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyorum. Kaç kişi istihdam ederse etsin, hiçbir sanayi kuruluşu istihdamı gerekçe göstererek ırmağa kimyasal dökemez. Bartınlılar olarak yeşil ve temiz ırmak istiyoruz. Ben de bugün yapraklarla kendimi kamufle ederek tepkimigösteriyorum. Başımdaki siyah file kimyasal atıkları, kurumuş söğüt yapraklarıyla ırmağın kirliğine, yeşil söğüt yapraklarıyla da yeşilliğine dikkat çekmek istedim. Umarım yetkililer, en kısa zamanda ırmağı kirleten kuruluşu tespit eder ve gerekeni yapar. Ayrıca bu çevre eylemini bireysel olarak yaptım. Arkamda ne faiz lobisi var ne de 3 ağaç için işi siyasete döken insanlarla bağlantım var. Yakıp yıkmakla, ortalığı ateşe vermekle, polise saldırmakla ya da bir yerlerle bağlantılı olmakla çevrecilik olmaz. Çevrecilik, doğaya sahip çıkmakla olur." Bartın Valisi Ali Çınar da Bartın ırmağında balıkların telef olmasının ardından inceleme başlattıklarını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan uzman ekibin geldiğini ifade eden Çınar, "Bartın Irmağı'ndaki siyah akıntı ve balıklardan numune alındı. Konuyu yakından takip ediyoruz. Irmağa kimyasal atık bıraktığı tespit edilen sorumlulara en ağır ceza verilecektir" dedi.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...