Baraj kapakları açıldı, Bursa'yı yaz ortasında sel bastı

/ Kaynak: İHA
Baraj kapakları açıldı, Bursa'yı yaz ortasında sel bastı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa İnegöl'deki Babasultan barajının tahliye kapakları açılınca Karadere taştı. Akhisar Mahallesi'ne giden yol kapandı, tarlalar su altında kaldı.

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Babasultan barajının tahliye kapakları açılınca Karadere taştı. Yenice köprülü kavşağından Akhisar Mahallesi'ne giden tali yol, Karadere'nin taması üzerine kapandı. İnegöl ve Yenişehir ilçelerindeki arazileri sulamak için yapılan Babasultan barajının tahliye kapaklarının açılması üzerine Karadere'de su seviyesi hızla yükselmeye başladı. Akhisar içinden geçen derenin taşması sebebiyle dere boyunda bulunan tarlalar su altında kaldı. Tarlalarda bulunan su boruları da barajdan gelen sel sularından nasibini aldı. Yenice köprülü kavşağından TOKİ konutlarına doğru yapılan yeni yolda kapanma tehlikesi görüldüğü için İnegöl Belediyesi Fen İşleri ekipleri harekete geçti. Dere yatağı kepçelerle temizlendi. Tali yol ise derenin taşmasıyla su seviyesinin altında kalarak tamamen kapandı. Akhisar sakinleri, hiçbir şekilde kendilerine haber verilmediğini iddia ederek, ''Su seviyesi bir anda yükseldi. Herhangi bir şekilde ne haber verildi ne de duyuru yapıldı. Köprülü kavşaktan mahallemize gelen tali yol derenin taşmasıyla kapandı. TOKİ'ye giden yolun kapanmaması için dozer ve kepçeler 2 saattir dereyi temizlemeye çalışıyor. Derenin taşması yüzünden birçok tarla su altında kaldı. Tarlalarımızı sulamak için kullandığımız su borularını barajdan gelen sel suları alıp götürdü'' diye dert yandı.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...