Bankayı balta ile basan baba ve oğulları adliyelik oldu

/ Kaynak: AA
Bankayı balta ile basan baba ve oğulları adliyelik oldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Kredi talebine olumsuz yanıt aldıkları banka şubesine ellerinde balta ve bıçakla saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

İzmir'de kredi talebine olumsuz yanıt aldıkları banka şubesine ellerinde balta ve bıçakla saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi, adliyeye sevk edildi. Çiğli ilçesindeki nbsp;İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İASOB) faaliyet gösterenbanka şubesinde dün gerçekleşen olayın ardından gözaltına alınan ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Gasp Büro Amirliğinde sorguları tamamlanan baba Erol D. (44) ile oğlu G.D. (24) Karşıyaka Adliyesine birlikte getirildi. Diğer zanlı M.D'yi (17) Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri getirdi.

Adliyeye girişi sırasında gazetecilerin eylemi neden yaptığına dair sorusuna cevap veren Erol D. çocuklarının aç olduklarını söyledi. nbsp;
Bankaya kredi çekmek için gittiklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını ifade eden Erol D, "İnsana değer verilmedi. Gittik oraya para için bize ikinci sınıf insan muamelesi yaptılar. Biz bu ülkede açlıktan sefaletten bıktık artık. Zenginler bizim gibi fakirlere acısınlar" dedi.

Erol D. böyle bir eyleme kendilerinin de karşı olduklarını belirterek, pişman olduğunu kaydetti.
Zanlılar, "yağmaya teşebbüs, silahlı tehdit, birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kamu malına zarar verme suçlamalarıyla" savcılığa sevk edildi.

Olayın geçmişi
Çiğli ilçesinde dün İASOB'deki bir banka şubesine eşi, 4 yaşındaki kızı ve 2 oğluyla giden bir kişi, ellerindeki bıçak ve balta ile banka çalışanlarını rehin almıştı. İlçede balık tezgahı işlettiği öğrenilen şüpheli, bir süre sonra rehin aldığı kişileri bırakmış, polisin uzun süren ikna çalışması sırasında çay verme bahanesiyle yaklaşılan büyük çocuk gözaltına alınmış, daha sonra bankaya giren polis, diğer zanlıları da teslim olmaya ikna etmişti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...