Banka hesabına yanlışlıkla 1 milyon TL yattı, sahibine iade etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Banka hesabına yanlışlıkla 1 milyon TL yattı, sahibine iade etti

YAŞAM Haberleri  / AA

Adana'da bir gıda firmasında şoförlük yapan Erdinç Kaya'nın banka hesabına yanlışlıkla 1 milyon lira gönderildi. Kaya, bu parayı almak yerine sahibine teslim etti

Adana'nın Çukurova ilçesinde ikamet eden 42 yaşındaki Erdinç Kaya'nın banka hesabına tanımadığı bir kişi tarafından 1 milyon lira yatırıldı. Bu parayı hesabında gören Kaya, ilk baş gözlerine inanamadı. Ardından bankanın müşteri temsilcisiyle görüşüp durumu anlattı. Bunun üzerine yanlışlık düzeltildi, para yollayan kişiye iade edildi.

"BANKA 'GELİN PARAYI DEĞERLENDİRELİM' DİYE TEKLİFTE BULUNDU"

Olması gereken davranışı sergilediğini dile getiren Kaya, yaşadıklarını şöyle anlattı: Bankayı arayarak bu para bana ait değil dedim. Onlar da 'Biz size hemen dönüş sağlayacağız bir bekleyin' diye karşılık verdi. Daha sonra bana döndüklerinde 'Gelin parayı değerlendirelim' dediler. 'Hayır, bu para benim değil' diye yineledim. Bankaya gidip parayı sahibi olan kişiye iade ettim.

"BU ZAMANIN İNSANLARINA KARAKTERİMİZİ GÖSTERMEK İSTEDİM"

Ben sadece vatandaşlık görevini yaptım. Çünkü bu zamana kadar haram yemedim ve aileme de yedirmedim. Bunu kendime yakıştırmadım. Ama şimdi bu hayat şartlarında tabii insanlar biraz şaşırıyor. Bu zamanın bizim insanlığımızı, karakterimizi, kalitemizi eksiltmediğini ve bozmadığını göstermek istedim.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...