Balkondan düşen Ukraynalı modelin sevgilisi: Kilolu olduğu için tutamadım

Düzenleyen:
Balkondan düşen Ukraynalı modelin sevgilisi: Kilolu olduğu için tutamadım

YAŞAM Haberleri

Balkondan düşerek ölen Ukraynalı model Anzelika Srabiants’ın davası başladı. Sevgilisini ittiği iddiasıyla tutuklanan Burak Ercan, hakkındaki suçlamaları reddetti. Ercan, balkondan sarkan Srabiants’ı kurtarmak için uğraştığını ancak kilolu olduğu için başaramadığını söyledi.

İstanbul Sancaktepe'de geçen yıl 10 Haziran günü Ukraynalı model Anzelika Srabiants (33), beşinci kattaki evin Fransız balkonundan aşağı düştü. Srabiants hayatını kaybederken köpek eğitmeni olan erkek arkadaşı Burak Ercan (32) gözaltına alındı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Tutuklanan Ercan hakkında “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Zanlının yargılanmasına bugün başlandı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık kendini savundu. Burak Ercan, Ukraynalı model ile olaydan yaklaşık 6 ay önce tanışıp sevgili olduklarını söyledi.

"ALNIMA VURDU, KANATTI"

Sevgilisinin uyuşturucu madde kullandığını ve alkol aldığını iddia eden Ercan "Birlikte yemek yedik. Taksiyle eve dönerken kıskançlık yüzünden tartışma çıktı. Eliyle alnımın sol tarafına vurdu. Yüzüğü geldi ve alnım kanadı. Taksi seyir halindeyken kapıyı açtı. Şoföre ‘Dur abi, bak alnımı ne yaptı, bırak insin’ dedim. Anzelika taksiden indi. Gece geç saatti. Caddede 2-3 tane genç vardı. Gençlerin Anzelika’ya laf attığını görünce peşinden gittim. Anzelika’yı gençlerin yanından uzaklaştırdım" dedi.

"DAHA ÖNCE BALKONDAN SARKMIŞTI"

Daha sonra taksiyle eve gittiklerini aktaran sanık "İçeri girdikten sonra konuşmadık. Yaklaşık 5-10 dakika sonra tuvaletten çıktım. Balkon tarafından Anzelika’nın sesi geldi. Daha önce de balkonda kendini sarkıtma, bağırma, çağırma şeklinde taşkınlıklar yapmıştı. Bunları anlattığım da hiçbir zaman kabul etmiyordu. Bu sebeple ayılınca kendisine göstermek üzere cep telefonuyla videoya aldım” diye konuştu.

"KEMERİMLE KURTARMA ÇALIŞIRKEN ELİMDEN KAYIP DÜŞTÜ"

Balkondan sarktığını ilk baş fark etmediğini belirten Ercan "Bunu görünce korku ve panikle telefonu bırakıp hemen yanına koştum. Önce elbisesinden tutup çekmeye çalıştım. Elbisesi kaydı. Sonra kollarını tuttum. Ben çekerken o da duvara tutunup çıkmaya çalıştı, o ara kaydı. Anzelika yapılı ve kilolu olduğu için çekemedim. O da gücümün yetmeyeceğini anladıi 'irileri bize yardım etsin' dedi. Aklıma kemerimi çıkarıp yukarı çekebileceğim geldi. Tek elimle Anzelika’nın kolundan tutup diğer elimle kemeri çıkarmaya uğraşırken elleri kaydı ve düştü" ifadelerini kullandı.

"SON ANDA YETİŞMEME RAĞMEN KURTARAMADIM"

Sanık, olaydan sonra aşağıya indiğini ve ambulans çağırdığını anlatarak "Ben Anzelika’yı itmedim, atmadım. Hiçbir kusurum ve kastım yok. Aramızda öldürmemi gerektirecek husumet de bulunmuyor. Hiç ciddi kavgamız da olmamıştır. Daha önce yaptığı gibi içkili olduğu için balkona sarktığı ve dengesini kaybettiği için düşmüştür. Son anda yetişmeme rağmen kurtaramadım” şeklinde konuştu.

MAHKEME ARA KARARI VERDİ

Bunun üzerine söz alan sanık avukatlarından Aydın Mollaoğlu, benzer konularda mahkemelerin beraat, savcılığın takipsizlik kararı verdiğine dair belgeleri mahkemeye sunarak “Öldürmek için bir sebep yoktur” dedi. Ara kararını oluşturan mahkeme heyeti, sanık Burak Ercan’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...