Bakmayın böyle göründüğüne, öyle bir özelliği var ki!..

Düzenleyen:
Bakmayın böyle göründüğüne, öyle bir özelliği var ki!..

YAŞAM Haberleri

Belçika mavisi çift kas yapısı sayesinde yıllardır body yapmış gibi bir görüntüye sahip.

Bütün vücutları kaslarla kaplı bu sığırlar İngiliz Shorthorn ve Fransız Charolais ırklarının melezleştirilmesi ile meydana geldi. 1950 yıllarında popülerliği arttı ve sayıları günümüzde sadece Belçika’da bir buçuk milyondan fazla oldu. Bu, Belçika için tüm sığırların yarısına tekabul etmekte. Tür, süt verimliği konusunda beklenenin altında kalsa da et olarak üst düzeyde verim alınmakta. Belçika mavisi etçil bir tür olup, 12 aylık erkeğinin canlı ağırlığı 1.047 kg iken dişisinin ise 816 kg'dır. Anne karnındaki kas gelişimi normal sığırlardan iki kat fazla olduğu için doğumları genellikle sezeryan olarak gerçekleştirilmekte.


Bu vahşi koyun (ismi Chris) bulunduğu zaman zar zor yürüyecek bir haldeymiş. Tahminlere göre tüyleri yaklaşık 5 yıldır kesilmemiş ve şu anda 40-45 kilogram ağırlığında. Bu sayede dünyanın en ağır koyunu rekorunu da elinde tutuyor. 


Liger - Kaslan (Erkek aslan + Dişi kaplan) 

Tigon - Aklan (Erkek kaplan + Dişi aslan)

 Zebroid (Zebra + Herhangi bir at cinsi)  

''Wholphin'' (Erkek Yalancı Katil Balina + Dişi Afalina Yunusu) 

''Hinny'' (Dişi Eşek + Erkek At) 

Narluga Balinası (Narval - Deniz Gergedanı + Beyaz Balina)


''Geep'' (Keçi + Koyun) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...