Bakımevlerine kameralı koruma

Düzenleyen:
Bakımevlerine kameralı koruma

YAŞAM Haberleri

Çocuk bakımevlerine ancak giriş çıkış yapan kişiler görülecek şekilde kamera yerleştirilecek. Banyo gibi mahremiyeti teşhir edecek yerler ise kapsam dışında olacak

Özel hayatın gizliliğine yönelik düzenlemeler dikkate alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya imzasıyla “Çocuk Bakım Kuruluşlarında Güvenlik Kamerası Sistemi Kurulumu ve Kullanımı” konulu genelge yayımlandı. Bakanlığa bağlı hizmet veren çocuk evleri, çocuk evleri sitesi, çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında güvenliği sağlamak, riskleri bertaraf etmek, mağdur ya da suça sürüklenenler hakkındaki kanıtları temin etmek, adli ve idari işlemlere katkı sağlamak amacıyla güvenlik kameralarının önemli olduğu kaydedilen genelgede şu talimatlara yer verildi:
¥ Güvenlik kamerası, evin giriş kapısı gibi mahremiyet gerektirmeyen, ortak alanları görecek şekilde, görünür bir yere kurulacak.
¥ Çocuk odaları, banyo, lavabo, sosyal alanlar gibi mahremiyeti teşhir edecek yerlere güvenlik kamerası kurulmayacak.
¥ Kameralar, kapalı devre, 7 gün 24 saat kesintisiz ve ışığın az olduğu ortamlarda da kayıt yapabilecek ve en az 6 ay süreyle kayıtları sistem üzerinde tutabilecek bellek kapasitesinde olacak, kişilerin eşkâlinin belirlenmesi veya kimliğinin tespiti amacıyla ideal çözünürlüğe sahip olacak.
¥ Kayıtlar, adli ve idari bir işlem dışında kullanılmayacak. 
¥ Kamera kayıtları, yalnızca müdürün yetkilendireceği personelce izlenecek. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...