Babasını kaybedince ambulans şoförü oldu

Babasını kaybedince ambulans şoförü oldu

YAŞAM Haberleri

12 yaşındayken geç gelen ambülans nedeniyle babasının kan kaybından hayatını kaybettiğini ve o gün ambülans şoförü olmaya karar verdiğini söyledi.

Yozgat'ta 112 Acil Servis ambülansında şoförlük yapan genç kız, henüz 12 yaşındayken geç gelen ambülans nedeniyle babasının kan kaybından hayatını kaybettiğini ve o gün ambülans şoförü olmaya karar verdiğini söyledi. 112 Acil Servis ambulans şoförlüğü yapan Fulya Binay'ı görenler şaşkınlık yaşıyor. Kaza ve olaylara kısa sürede müdahale için canla başla çalışan 112 Acil Servis ekibinde ambulans şoförlüğü yapan Fulya Binay, mesleğinin zor olduğunu ama işini severek yaptığını dile getirdi. Binay, "Mesleğimiz zor bu meslek ağır işlerde ikinci sırada yer alıyor birincisi inşaatçılık ikincisi bizim işimiz. Zor olmasının sebebi de gideceğimiz vakayı ne şartlarda olduğunu bilmiyoruz. Olaya bazen güvenlik güçlerinden önce biz gittiğimiz için bayan şoför ve yanında iki bayanın olaya müdahalesi biraz zor heyecanlı olabiliyor." dedi. Önceleri veteriner olmak istediğini fakat babasını kaybetmesiyle ambulans şoförü olmaya karar verdiğini belirten Binay, "Hayvanları çok sevdiğimden dolayı veteriner olmayı çok istiyordum. İdealimde veteriner olmak vardı, fakat 12 yaşında babamı kaybetmem dolayısıyla bu mesleği seçtim. Babam ambulansın geç gelmesi ve iki hastane değiştirmesi yüzünden kan kaybından vefat etti. Şoförlükle alakalı ileri sürüş teknikleri eğitimi aldım. Şoförlük erkeğe mahsus değil. Bir erkeğin yaptığı şoförlüğü bayanlar da rahatlıkla yapabilir. Çünkü el ayak beceresi gerektiriyor. Bayanlar da rahatlıkla yapabilirler. Beni görenler çok şaşırıyor. Abla sen nasıl sürüyorsun ambulansı diye takılanlar oluyor. Ama güzel bir duygu mesleğimi severek yapıyorum." şeklinde konuştu. Trafikte sürücülerin ambulansa yol vermek için aynı anda sağ ve sol şerittekilerin hareket ettiğini ifade eden Binay, "Biz olay mahaline ne kadar erken gidebilirsek yaralının hayatını kurtarma oranımız o kadar fazla olabilir. Yolda araçlar bize yol vermek için hepsi aynı anda hareket ediyor bu da ulaşımımızı etkiliyor. Halbuki arkadan ambulans geliyorsa sağ şerittekilerin beklemesi, sol şeritteki sürücülerimizin de sağ şeride geçmesi gerekir. Bu şekilde ambulansa yol açılmış olur. Biz sürücülerimizden bu kurallara dikkat etmelerini istiyoruz." diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...