Babalar çocuğuna zaman ayıramıyor

Düzenleyen:
Babalar çocuğuna zaman ayıramıyor

YAŞAM Haberleri

Bazı babalar haftada bir görüyor çocuğunu; bazıları her adımında yanında. "Çok şey kaçırdım" diye hayıflanan babaların yanı sıra, birlikte gezen, yemek yapan, maça ve balığa gidenler çok mutlu...

Çocuk her ne kadar birçok ihtiyacı için anneye muhtaçsa da, duygusal anlamda babaya da anne kadar ihtiyaç duyar. Geçmişte evin sadece ‘otoritesi ve para kazananı' olan babalar, şimdi çocuklarının duygusal ihtiyaçlarını karşılama konusunda istek duyuyor, yapamadığında pişmanlık yaşıyor. Bu eğilimi rakamlarla ölçmeyi hedefleyen yenibiris.com, çalışan babalara çeşitli sorular yöneltmiş ve sonuçta 'maalesef çocuklarıma vakit ayıramıyorum' cevabı 1 numara çıkmış.
Soru şu: Çocuğunuza yeterli vakit ayırabiliyor musunuz? Buna yüzde 20'si ‘evet’, yüzde 23'ü ‘bazen’, yüzde 57'si de 'maalesef hayır' diye cevap vermiş.
Konuyu rakamlarla anlatmak yerine, gelin yönetici babaların söylediklerine göz atalım...
MUTFAĞI DAĞITIYORUZ
TAB Gıda'nın İnsan Kaynakları Koordinatörü Lütfi Seyrekel, "Kızım Ece 11 yaşında. En sevdiğimiz aktivite yemek yapmak. Mutfağı dağıtmayı saymazsak, çok güzel kurabiyeler yapıyoruz. Ciddi konularda da konuşuyoruz. Mesela meslek seçimi. Bir ara 'dııt sesi' sebebiyle kasiyer olmayı istemişti" diyerek çok güzel vakit geçirdiklerini anlatıyor.
ÇOK ŞEY KAÇIRDIM
Ağaoğlu İnsan Kaynakları Direktörü Azmi Yılmaz  ise bu konuda biraz dertli : "Oğlum 12 yaşında, kızım 8 aylık. Oğlum hemencecik büyüdü. Çok şey kaçırdım. Şimdi ise ilgi alanlarına yoğunlaşmaya, bol bol sohbet etmeye çalışıyorum. Yeni şeyler kaçırmamak için arkadaşlık ediyorum."
20 yaşında üniversite öğrencisi bir kızı olan Gökbora Şirketler Grubu İK Yöneticisi Ercan Avcı da, birlikte İstanbul'u gezdiklerini, ilgi alanlarında sohbet ettiklerini, beraber mutlu olduklarını söylüyor yüzü gülerek. Peryön Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu da "17 ve 28 yaşlarında iki oğlum var. Biz üç kuşağız. Fırsat buldukça balığa çıkıyor, maça gidiyoruz. Biri üniversiteye, biri evliliğe hazırlanıyor. Çok farklı duygular yaşıyorum" deyip hüzünleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...