Baba mesleğini inatla devam ettiriyor

/ Kaynak: AA
Baba mesleğini inatla devam ettiriyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Demircili kaşık ustası Abdullah Üzmez, babasından öğrendiği tahta kaşık oymacılığı zanaatını yarım asırdır tek başına devam ettiriyor.

Üzmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 67 yaşında olduğunu, mesleğini evlerinin önündeki küçük atölyede babasından öğrendiğini anlattı.Evinin önüne kurduğu küçük bir atölyede ahşap kaşık oymacılığı yaptığını anlatan Üzmez, atölyesinde ahşap kepçe ve davul tokmağı da ürettiğini kaydetti.Ahşap kaşık oymacılığının kolay olmadığını ve sabır gerektiren bir iş olduğunu belirten Üzmez, "Eski zamanlarda yemek kaşıkları bulunmazdı. Bizde ahşaptan kaşık yapar satardık. Daha sonra kendimi geliştirerek daha güzel eserler ortaya çıkarmaya başladım. Şu anda oyun kaşığı, çorba ve yemek kaşığı, düğünlere keşkek kaşığı, davul tokmağı gibi birçok şeyler yapıyorum. Bu mesleği babamdan öğrendim. 50 yıldır yapıyorum. Ahşap oymanın yeri Küthaya'nın Gediz ilçesidir. Sık sık oraya giderek mesleğimi ilerlettim" diye konuştu.Kendisinden sonra mesleğini devam ettirecek kimsenin olmamasından üzüntü duyduğunu ifade eden Üzmez, "Artık kimse mesleği bu şekilde yapmak istemiyor. Herhalde bu meslek bizimle birlikte kaybolup gidecek" dedi.
Üzmez, sesinin güzelliği nedeniyle zaman zaman sazı ile düğün ve sünnetlerde şarkı da söylediğini de sözlerine ekledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...