Aynı mahallede ikinci sel: 17 ev zarar gördü

Düzenleyen:
Aynı mahallede ikinci sel: 17 ev zarar gördü

YAŞAM Haberleri

Manisa'nın Sarhunalı ilçesine bağlı Büyükbelen Mahallesi'nde sel felaketi yaşandı. Neyse ki afet can kaybı olmadan atlatıldı.

Büyükbelen Mahallesi'nde geçen yıl 23 Haziran'da yaşanan sel felaketi yaşandı. Bu olaydan neredeyse tam bir yıl geçti ve yine benzer bir afet meydana geldi. Dağdan gelen sular, mahallede taşkına sebep oldu. Olay sonrası bölgeye kurtarma ekipler sevk edildi. Ekipler çalışma başlatırken selde 17 evin zarar gördüğü belirlendi.

"AZALTILAN SU KANALLARI SELE SEBEP OLUYOR"

Mahallede incelemelerde bulunan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin “Büyükbelen’de bir yıl olamadan yine bir sel felaketi yaşadık. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. 2019-2020 yılında Orman İşletmenin dağda yaptığı yol çalışması sırasında iptal edilen su kanalları, su yatakları var. Buradaki su yataklarının sayısı azaltılmış ve şiddetli yağışlarda bu su yatakları suyu kaldıramıyor ve sele neden oluyor. Orman İşletme bir an önce dağda azaltmış olduğu su yataklarına çözüm bulmalı. Biz Saruhanlı Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Büyükbelenli hemşehrilerimize geçmiş olsun” dedi.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...