Ayakkabınıza poşet çay koyarsanız bakın ne olur?

Düzenleyen:
Ayakkabınıza poşet çay koyarsanız bakın ne olur?

YAŞAM Haberleri

Bazı pratik bilgiler hem hayatı kolaylaştırıyor hem de şahane sonuçlar ortaya çıkarıyor. İşte birbirinden ilginç çözümler...

Banyodaki duş başlığı tıkanmış ise sirkeli suda bekletmek deliklerinin temizlenmesine yardımcı olacaktır.
Banyo yaparken aynaların buhar olmaması için, aynayı tıraş köpüğü ile silmek aynayı net olarak görmemize yardımcı olur.
Ayakkabı kokusu için çay poşeti kullanabilirsiniz. Bir gece önceden ayakkabı içine yerleştireceğiniz çay poşeti sabah, ayakkabınızdaki kokuyu alacaktır. 
Bant kullanarak ayağınızdaki üçüncü ve dördüncü parmağını birbirine yapıştırın. Bu bağlama işlemini ayak ağrınızın azalmasına büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Bunun nedeni ise bu iki parmağın arasında yer alan sinir... Parmaklar bantlandığında ise ağırlık sinirinize eşit bir şekilde baskı yapıyor ve ayağınızdaki ağrı azalmış oluyor. 
Matkap ucuna temizleme fırçasını takarak banyo duvarlarını köpüklü suyla yorulmadan temizleyebilirsiniz.

Kilitli bir arabadan kaçmanız gerekirse, kafalığı (koltuk başlığı) yerinden çıkarın ve metal çubuklarıyla camı kırın. 
Aracın içinde camları kırabilecek en sert cisim koltuk başlıklarının metal kısımlarıdır.
 

SUYA BATAN ARAÇTAN NASIL KURTULURSUNUZ?
Bunu kelimelere dökmek ne kadar acı olsa da trafik kazası sonucunda araçların denize veya göllere uçtuğu ve bu esnada aracın içindekilerin nefessizlikten hayatlarını kaybettikleri oluyor.
Bu bilgiler sayesinde bir gün başınıza talihsiz bir olay gelmesi durumunda alacağınız önlemi bileceksiniz. Görüntülerde yetenekli dalıcı ve Manitoba Üniversitesi'nde araştırmacılık yapan Dr. Geoff Giesbrecht aracınızla beraber suya düşmeniz halinde kurtulmanız için ne yapmanız gerektiğini anlatıyor. Gordon, "Suya düştükten 30 ile 60 saniye arasında mutlaka araçtan çıkmanız gerekiyor ve bu saniyeler hayati" diyor.Öncelikle bilmeniz gereken nokta, otomobil suya düştükten sonra kapılarının su basıncı nedeniyle açılmayacak olmasıdır. Su aracın içine tamamen dolana ve iç-dış basınç eşitlenene dek kapılar açılmayacaktır. Boşuna kapıyı açmaya çalışarak enerjinizi tüketmeyin. Otomobil kontrolünüzden çıktığı ve suya yöneldiği anda yapacağınız ilk hareket hemen o an camları açmak ve emniyet kemerinden kurtulmaktır. Bu hareketi zaman içinde çalışarak refleks haline getirmenizde yarar vardır. "Eğer camlarınız otomatikse camları açan motorlar çalışmıyorsa ya da pencereleri açan kolu çeviremiyorsanız, ayağınızla, omzunuzla ya da ağır bir cisimle vurarak camı kırmaya çalışın. Eğer pencereleri açamıyor ya da kıramıyorsanız, sakin olun ve paniğe kapılmayın. Otomobilin içine su dolana dek bekleyin. Su başınıza ulaştığında derin bir nefes alın ve nefesinizi tutun. Şimdi iç ve dış basınç eşit olmalıdır. Kapıyı açmayı başarabilir ve yüzeye doğru yüzebilirsiniz." 

Metroya düşerseniz ne yapmanız lazım?
Böyle bir olay karşısında izlemeniz gereken birkaç yol var. Tırmanarak kurtulmaya uğraşmayın. Şeridin altındaki platforma dokunmayın, çünkü ölümcül elektrik çarpması verebilecek bir ray bulunur ve bu sizi çarpabilir. Eğer karşıdan gelen treni göremiyorsanız, trenin duracağı ilk vagona doğru ilerlemelisiniz. Bu süreçte metro çalışanlarından yardım isteyin. Tren size doğru geliyor ve zamanınız yoksa, raylar arasındaki boşluğa yatın ve başınızı ellerinizle örtün. Bu boşluğun alt kısmı ile trenin ekipmanları arasındaki mesafe yaklaşık 0.5 metredir. Dolayısıyla, boşluğa yatarsanız size hiçbir şey olmaz. Düşen asansörden sağ kurtulmak için bir çok yöntem iddia edilir. Tam asansör düşmek üzereyken zıplamak, kenarlara sıkı sıkı tutunmak, yere yatmak, yukarı tırmanmak ve daha nice fikirler... Peki düşen asansörde zemine çakılmadan önce sağ kurtulmak için ne yapmak gerekiyor? İşte cevabı! Asansör kazalarının çoğu aslında halat kopması sebebiyle meydana gelir. Yere çakılma durumunda, birey de tabana çarpar ve yara alır. Kabin yere çakıldığında meydana gelen şiddet kemikleri etkilemese bile organlar büyük ihtimalle zarar görecektir. Yumuşak dokulu organların zarar görmemesi için ne yapmak gerekir? İskelet sisteminde kemiklerin içinde korunan yumuşak dokulu organların düşüş şiddetinden darbe almasını engellemek için en önemlisi duruş pozisyonunu doğru seçmek. Bunun için en doğrusu, ne ayakta durmak zemine çakılmadan hemen önce zıplamak. Düşüş anından az az hasarla kurtulmak için zemine cenin biçimde yatmalısınız. Kendinizi elinizden geldiği kadar toplayıp küçülmeye, mümkün olduğu kadar az alan kaplamaya çalışmalısınız. Bunları yaparken dikkat edilmesi gereken ayrıntılar da mevcut. Ellerinizle başınızı, kollarınızla da vücudunuzu destekleyecek şekilde toparlanmalısınız. Bu pozisyon olabildiğince yara alma ihtimalinizi azaltacaktır. 

 

Daha önce duymadığınız birbirinden ilginç pratik bilgiler...

Özellikle televizyon karşısı atıştırmalıklarından cips yemek zahmetsiz gibi gözüken en zahmetli yiyeceklerden biridir. Cipsi bir tabağa koymak, kirli tabağı yıkamak gibi bir sürü ek işi beraberinde getirir. Ama bu pratik yöntemle cips yedikten sonra yapmanız gereken tek şey paketi çöpe atmak ve ellerinizi yıkamak olacak. Öncelikle aldığınız cips paketini düz bir zeminin üzerine koyun yumuşak bir zeminde düzgün şekilde paketi açmanız mümkün olmayacaktır. Paketin tam ortasını iki elinizle düzleştirin. Düzleştirdiğiniz kısmı dişinizle, makasla veya bıçakla ucundan yırtabileceğiniz büyüklükte kesin. Paketin tam ortasını iki elinizle düzleştirin. Düzleştirdiğiniz kısmı dişinizle, makasla veya bıçakla ucundan yırtabileceğiniz büyüklükte kesin. Kestiğiniz bölümü parmağınız döndürerek paketi ters yönde çevirin. Veya parmağınzla önce küçük daireler çizerek paketin ortasından daireyi büyüterek genişletin. Tuttuğunuz kısmın inceldiği noktada sertçe çekin ve artık cips tabağınız hazır olsun Kestiğiniz bölümü parmağınız döndürerek paketi ters yönde çevirin. Veya parmağınzla önce küçük daireler çizerek..

Paketin ortasından daireyi büyüterek genişletin. Tuttuğunuz kısmın inceldiği noktada sertçe çekin ve artık cips tabağınız hazır olsun Çok pratik bir kağıt katlama sanatı ile cipsleri kutunun içinden muhteşem bir işçilikle söküp alabilirsiniz. Yarım rulo şeklinde kıvırdığınız kağıdı hazırlayın. Bu işlemi yaparken cips kutusunun etrafına sararakta gerçekleştirebilirsiniz. Kutuyu bir yana yatırın ve cipslerin aynı tarafta olmasını sağlayın. Boşta kalan kısma yerşetirdiğiniz kağıdı koyun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...