Ayakkabıda kadın 38, erkek 42

Düzenleyen:
Ayakkabıda kadın 38, erkek 42

YAŞAM Haberleri

Çalışma şartları, spor imkânları ve hayat şartlarındaki değişiklik ayak numaralarına da yansıdı. Hem erkek hem kadınların ayak numaralarında büyüme dikkat çekti.

İnci Deri ve Positive’in yaptığı araştırmada, kadınlarda ayak numarasının 38, erkeklerde  42’de yoğunlaştığı görüldü. Araştırmada ayakkabı alışveriş alışkanlıklarına dair veriler de ilgi çekti. Araştırmaya göre ayakkabı alışverişinin yüzde 63’ünü kadınlar yapıyor. Erkek yakını için ayakkabı alan kadın oranı yüzde 4, kadın ayakkabısı alan erkek oranı yüzde 7. Bu da erkeklerin kadınlara hediye olarak sıkça ayakkabı tercih ettiğini gösteriyor. Araştırmada dikkat çeken bir nokta da her 100 kadından 13’ünün topuklu ayakkabı satın alırken bir çift de düz ayakkabı alması... Diğer veriler ise şöyle:

- En çok alışveriş yapan bir kadın yıl boyunca en çok 25 ayakkabı satın alıyor. Bu rakam erkekte 22 oldu.
- Kadın ayakkabılarında en çok satılan numara yüzde 27,5 ile 38 olurken, yüzde 26,6’sınun numarası 37.
- En çok satılan erkek numarası yüzde 27,5 ile 42. Yüzde 21,5’inin ayağı ise 41 numara.
- Kadınların yüzde 57’si topuk boyu 8-10 cm olan ayakkabıları, yüzde 35’i ise topuk boyu 10 cm üzeri olan ayakkabıları tercih etti.
- Kadınlar en çok yüzde 31,5 ile bot aldı, yüzde 20 ile sandalet ikinci sırada.
- Erkeklerin yüzde 48,5’i klasik ayakkabı alırken, yüzde 22’si loafer tercih etti.
- Erkeklerin yüzde 8’i klasik ayakkabı alışve-rişlerine 1 çift de spor ayakkabı ekledi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...