Ayağı kırılan kediye platin

/ Kaynak: AA
Ayağı kırılan kediye platin

YAŞAM Haberleri  / AA

Rize'de yedinci kattan düşmesi sonucu ön ayağı kırılan kediye başarılı bir operasyonla ayağına platin takıldı.

Rize'de yedinci kattan düşmesi sonucu ayağı kırılan kediyi ameliyat eden ortopedi uzmanı doktor Turgay Hasanoğlu, başarılı bir operasyonla kedinin ayağına platin taktı. Haşmet Aksu'ya ait 1,5 yaşındaki "Paşam" adlı kedi, hava alması için çıkarıldığı yedi katlı apartmanın terasından düşünce ön ayağı kırıldı. Kedisini ameliyat edebilecek veteriner hekim bulamayan Aksu, veteriner Burak Çakıroğlu'nun tavsiyesiyle ortopedi uzmanı Turgay Hasanoğlu'ndan yardım istedi.
Hasanoğlu'nun olumlu yanıtı üzerine veteriner hekim Burak Çakıroğlu'na ait klinikte ameliyat edilen kedinin ön ayağına platin takıldı. Tedavisi süren kedinin 15 gün içerisinde sağlığına kavuşması bekleniyor.
Yasemin Aksu, ağabeyi Haşmet Aksu'nun kediyi 5 gün önce hava alması için terasa çıkardıklarını belirterek, "Paşam bir süre diğer apartmanların çatılarında gezdikten sonra acıkınca eve gelirdi. O gün geri dönmeyince meraklanarak aramaya başladık. Alt kat komşularımız kedinin balkondan düştüğünü ve belediye ekiplerinin hayvanı götürdüğünü söyledi" dedi.
Kediyi bulduktan sonra veteriner Burak Çakıroğlu'na danıştıklarını anlatan Aksu, "Bize ameliyatın burada olamayacağını ve İstanbul'a götürmemiz gerektiğini söyledi. Çare aramaya başlarken ortopedi doktoru Turgay Hasanoğlu'nun ameliyatı yapabileceğini öğrendik. Kendisi seve seve ameliyatı yapmayı kabul etti. Ameliyat için beş kuruş para almadı. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.
Kedinin tedavisini sürdüren veteriner hekim Çakıroğlu ise Paşam'ın kliniğe sürekli getirildiğini ifade ederek, "Beş gün önce çektiğimiz filmlerde sol ön ayağının kırık olduğunu tespit ettik. Ameliyat yapabilme imkanımız olmadığı için ortopedi doktoru Turgay Hasanoğlu ile görüştük. Kendisi, hayvanlara karşı hassasiyeti olan birisi. Operasyonu beraber gerçekleştirdik ve hayvanın ayağına platin taktık. Kedi oldukça iyi gözüküyor. Sağlığına kavuşması için çaba harcıyoruz" dedi.
-"Huzurluyum"
Özel bir hastanede ortopedi doktoru olarak görev yapan Turgay Hasanoğlu, sol ön ayağında kırık olan kedi için kendisinden yardım istendiğini kaydederek, "Hayvanın acı çekmesi hepimizi üzüyor. Sahiplerinin de duyarlı olması üzerine ameliyatı yapmaya karar verdim. Veteriner Burak Çakıroğlu ile ameliyatını yaptık. Gayet başarılı bir ameliyat oldu. İnşallah en kısa sürede eski sağlığına ve muzipliğine kavuşur" ifadelerini kullandı.
Asıl işinin insan sağlığı üzerine olduğunu dile getiren Hasanoğlu, "Bir söz vardır, yaratılanı severim, yaratandan ötürü. İlla insan olması şart değil. Onun da bir canı var. Zavallı hayvan acı çekiyordu. Kediyi ameliyat ederek sağlığına kavuşturduğum için kendimi huzurlu hissediyorum" dedi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...