Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı

Düzenleyen:
Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı

YAŞAM Haberleri

İstanbul Avcılar'da 4 metrobüs birbirine girdi. Yaşanılan zincirleme kazada 99 kişi yaralandı. Savcılık, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul Avcılar’daki metrobüs durağında korkunç bir kaza meydana geldi. Akşam iş çıkışı saatlerinde iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen diğer iki metrobüs de bu araçlara vurdu. Feci kaza sonrası durakta can pazarı kuruldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

99 KİŞİ YARALANDI

İtfaiye ekipleri, araçlarda sıkışan yaralı yolcuları kurtardı. Yaralanan 99 kişiden 50’si ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Geri kalanı ise kendi imkanlarıyla hastaneye gitti.

VATANDAŞLAR, YOLLARDA YÜRÜDÜ

Kaza sonrası Avrupa Yakası'nda metrobüs seferleri çift yönlü durduruldu. Bu yüzden güzergah boyunca uzun araç kuyruğu oluştu. Duraktaki vatandaşlar, metrobüs yolundan kilometrelerce yürüyerek diğer toplu taşıma araçlarına ulaşmaya çalıştı. Araç akışı durduğu için de başka metrobüs duraklarında ve üst geçitlerde yoğunluk oluştu. Araçlara binmek isteyen vatandaşlar, seferler yapılamadığı için duraklara alınmadı. Bazı vatandaşlar, güvenlik görevlileri ile tartışarak yaşananlara tepki gösterdi.

 

YOLCULAR, E5’E GİRDİ

Metrobüslerden inerek yürüyen vatandaşların bazıları, bariyerlerin altından ve üstünden geçerek D100 (E5) kara yoluna girdi. Vatandaşların karşıya geçerken kaza tehlikesi atlattı. Polis ekipleri, zaman zaman kara yolundaki araç trafiğini durdurarak yayaların geçişine yardımcı oldu.

METRO, OTOBÜS VE TRAMVAYA HÜCUM

Metrobüsleri kullanamayanlar, alternatif güzergahlara yönelince metro, otobüs ve tramvay duraklarında yoğunluk oluştu. Bazı kişilerin yollarda kaldığı görüldü. Birçok noktada insan kalabalıklarının oluşması dikkati çekti.

 

Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı

TRAFİK DURDU

D-100 kara yolunun birçok noktasında, trafik kilitlendi. Sürücüler, kontak kapattı, kimisi korna çalarak tepki gösterdi. Vatandaşlar da D-100 kara yolundan saatlerce yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı.

4 SAAT SONRA HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Beyoğlu, Kağıthane, Fatih, Güngören ve Başakşehir belediyeleri, servis araçlarıyla yollarda mağdur olanları evlerine ulaştırdı. Kazaya karışan metrobüslerin yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından çekilmesi üzerine metrobüs seferleri normale döndü.

 

 

Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

İETT: AĞIR YARALI YOK

İETT'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Yolcularımızın tedavileri devam ediyor, yakından takip ediyoruz. Şimdilik hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor. Kazanın sebebi teknik ekiplerce araştırılıyor" ifadeleri kullanıldı.

Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN YARALILARA ZİYARET

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

“ŞOFÖR ŞOKA GİRMİŞTİ”

Kazayı gören Olayın görgü tanıklarından Nadir Akın Özyıldırım “Olay sırasında bir kafede oturuyordum Önce bir metrobüs kaydı ve bariyere girdi. Daha sonra karşıdan gelen metrobüsle kafa kafaya çarpıştı. Güm diye bir ses çıktı. Bomba patlamış gibiydi. Direkt olay yerine koştum. Bağıran, kendini dışarı atan, camı kıran mı dersin, ödümüz koptu. Sonra yardıma gittim, iki kişiyi çıkardım. Biri şoför diğeri de camdan atlamaya çalışan bir kişiydi. İkisini de kurtardım. Şoförü çıkarırken koluma da bir demir geldi, ben de yaralandım. Şoför şoktaydı, bacakları sıkışmıştı. Daha sonra insanlar inip yolda yürümeye başlayınca trafik durdu" dedi.
Yolda kalan vatandaşlardan Fatih Akarsu da “Saat 19.00 gibi işten çıktım Uzun bir süre yürüdüm, Zeytinburnu'na ulaştım. Binlerce insan yollarda perişan olduğunu oldu” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...