Atık karton bardaklarda 200 bin bitki ürettiler

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Atık karton bardaklarda 200 bin bitki ürettiler

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana’nın Kozan ilçesinde kullanışmış atık karton bardaklarla 200 bin çiçek ve bitki üretildi.

Kozan Belediye Başkanı Vekili Soner Uzun sosyal tesisler, tabiat parkı ve kafelerdeki çöpe atılan karton bardakların toplanarak çiçek fide üretimi için kullanılarak ekonomiye kazandırıldıklarını söyledi. 4 ay içerisinde karton bardaklarda 10 bin çiçek fidesi ürettiklerini söyleyen Uzun, "Çiçek fidelerimizi hem kentin çeşitli noktalarına dikiyoruz, hem de çok cazip fiyatla halkımıza satıyoruz. Ayrıca bu geri dönüşüm projesiyle çevrimizin korunmasına da katkıda bulunuyoruz. Daha yeşil ve temiz bir Kozan için çalışmalarımız devam edecek” dedi.   

Atık karton bardaklarda 200 bin bitki ürettiler

MALİYETSİZ 200 BİN BİTKİ ÜRETTİLER

Kozan Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Fatih Ateş ise sezonda yaklaşık kendi üretimleri ile maliyetsiz 200 bin çiçek ve bitki üretimi yaptıklarına dikkat çekerek, "Hem belediyemiz hem ülkemize hem de ilçe ekonomisine geri dönüşüm ile katkı sunuyoruz. Plastik poşet kullanımını 4 ay içinde  yüzde 30 azaltmış olduk. Bu bardaklarda Medine gülü, reyhan, çıtlık, kasımpatı, sinek kanadı, gibi birçok türü üretiyoruz" diye konuştu.

Atık karton bardaklarda 200 bin bitki ürettiler

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...