‘Asrın Yesevisi’ni anlattılar

Düzenleyen:
‘Asrın Yesevisi’ni anlattılar

YAŞAM Haberleri

Türk İslam dünyasının önemli fikir adamlarından Seyyid Ahmet Arvasi ölümünün 27.yılında törenle anıldı.

İhlas Koleji Tarih Kulübü tarafından düzenlenen törene merhum Arvasi’nin öğrencileri, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmacılar “Asrın Yesevisi” olarak bilinen Arvasi hoca hakkında şunları söyledi:
İhlas Koleji Okul Müdürü Hamdi Özakay:  Türk İslam dünyasına bilhassa gençliğe şekil vermiş ilişkileri ve hayatları ile örnek olmuş büyük şahsiyet Seyit Arvasi Hocayı öğrencilerimize onun talebeleri ile anlattık. Onun sahip olduğu tarihî, medeniyeti, kültürü ve coğrafyaya tanık olmuş oldular.
Eğitimci-Yazar Hasan Yavaş: 1968 yılında Balıkesir’de Seyyid Ahmet Arvasi hocamdı. Psikoloji derslerine giriyordu. İyi bir Müslümandı. Çünkü Peygamber efendimizin evladı idi. Türk milletini seven, Türk milletinin gençlerine hizmet etmeyi gaye ve dava edinen bir insandı. O bakımdan Türk milliyetçileri arasında uzun yıllar çile çekmesine rağmen bu hizmetlerine devam etti. Kendisine sıkıntı verenler olduğu halde hiç davasından vazgeçmedi. O bize örnek bir şahsiyetti. Sohbetleri kitap gibi bir kişiydi.
Eğitimci-Yazar Mehmet Ozan Semerci: 6 yıl fiilen talebesiydim. Ama sık sık evine sohbetlere gittik. Ulaşabildiğimiz kadarıyla kendisinden hiç kopmadık. İlmiyle alim bir insandı. Yani ne biliyor ne söylüyorsa onu yaşıyordu. Arvasi beyin gönlü çok açıktı. Tıpkı şarkı sözlerinde olduğu gibi. “Pişman olur da bir gün geri dönersen bana, gönül kapım açıktır çalmadan gir içeri.” Arvasi bey gönül kapısı hep açık biriydi. Şimdi bu soruyu kendime sormaya çekiniyorum.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...