Artvin'de hırsızlardan şüphelendi, kurduğu fotokapanla gerçeği öğrenince hayrete düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Artvin'de hırsızlardan şüphelendi, kurduğu fotokapanla gerçeği öğrenince hayrete düştü

YAŞAM Haberleri

Artvin’de bir vatandaş bağ evinin kapısının zorlandığını ve çitlerinin sökülüp evin etrafının kazılması ile hırsızlardan şüphelendi ve fotokapan kurdu. Bir süre sonra görüntüleri izleyince boz bir ayıyı görünce neye uğradığını şaşırdı.

Evinin çevresinden bir takım farklılıklar gören vatandaş kurduğu fotokapanla gerçeği öğrenince şoke oldu. Arhavi'de yaşayan Nafi Sarı (39), Cumhuriyet Mahallesi İsina Tepesi mevkide kendisine ait arazinde bulunan bağ evinin kapısının zorlandığını fark etti.

Eve her gittiğinde farklı olaylarla karşılaşan Sarı, son olarak çitlerin sökülüp evin etrafının kazıldığını görünce fotokapan kurmaya karar verdi. Hırsızlardan şüphelenen Sarı, neler olduğu öğrenmek için görüntülerini izleyince hayrete düştü.

Artvin'de hırsızlardan şüphelendi, kurduğu fotokapanla gerçeği öğrenince hayrete düştü

'SÜREKLİ YAŞANAN FARKLI OLAYLARIN SEBEBİ BOZ AYIYDI'

Bağ evinde her hafta yaşanan farklı olaylara sebep bir boz ayıydı. Yiyecek arayan boz ayı evin etrafında dolaşıyor, daha sonra uzaklaşıyordu. Yaşananları anlatan Nafi Sarı, “Hafta sonu burada etkinlik yapmak ve ilçemizin önemli kültürlerinden biri olan atmacacılık avı için bir baraka kaptık. Aynı zamanda ufaktan da olsa tarım işleriyle de uğraşıyoruz." dedi ve şöyle devam etti:

'BOZ AYI ZİYARETTE BULUNMUŞ'

"Her geldiğimiz evin etrafında farklılık hissettik. Etrafın kazıldığını, kapıların zorlandığını gördük. Bizde kendi imkanlarımız ile bölgede ne oluyor diye fotokapan aldık. Daha sonra kayıtlarımıza baktık ki bir boz ayı ziyarette bulunmuş. Dolanmış içerde yiyecek bırakmadığımız için içeri girmemiş. Şehre de çok uzak değiliz. Ama kendisinin bu bölgede yaşadığını buraya hakim olduğunu öğrendik. Tabi orman kendisinin. Fotokapandan da olsa izlemek farklı oldu.

Artvin'de hırsızlardan şüphelendi, kurduğu fotokapanla gerçeği öğrenince hayrete düştü

Bize ayrı bir heyecan verdi. Bölgede çay toplayan üreticiler var. Belli ki bu hayvan buraları mesken tutmuş. Sabah erken saatlerde geliyor, çay toplamaya da erken saatlerde gidiliyor. Bizde bu böyle de yapan hayvanın, ayının olduğun vatandaşların bilmesini istedik."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...