Artık eller değil saçlar kınalanıyor

Artık eller değil saçlar kınalanıyor

YAŞAM Haberleri

Arabistan’da yetişen kına ağacının yapraklarının kurutulmasıyla elde edilen ‘toz’ geçmişte kadınlar tarafından yaygın olarak kullanıldı.

DUYGU YILMAZ

Artık kına gecesi geleneği çok devam ettirilmese bile genç kadınlar da kınanın faydalarını keşfederek saçları için tercih etmeye başladı. Çünkü güzellik unsurlarından biri de şüphesiz güçlü ve sağlıklı saçlar. Kınanın da saça olan faydaları saymakla bitmiyor. Örneğin kepek sorunuyla baş edemiyorsanız kına ile bu derdinizle vedalaşabilirsiniz. Uzadıkça zayıflayan ve kırılan bir saç yapısına sahipseniz yine kına ile saç köklerini besleyerek hacimli ve canlı saçlara kavuşmanız mümkün. Kimyasal boyalardan çekinen kadınları da kınanın verdiği tamamen doğal olan renk mutlu edecektir. Kına kimyasal içerikli saç boyalarının aksine saçı yıpratmadığı gibi bakım yaparak korur. Hâl böyle olunca kuru, mat ya da yağlı görüntüyü de yok ederek sağlıkla uzayan saçlar için organik bir saç bakım ürününe dönüşebiliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...