Arı sütünün fiyatı dudak uçuklatıyor

Arı sütünün fiyatı dudak uçuklatıyor

YAŞAM Haberleri

Mayıs ve haziranda üretimi yapılan arı sütünün fiyatı cep yakıyor. Genç bal arılarının salgı bezlerinden üretilen sütün kilosu 2-3 bin lira civarında satılıyor.

4 kovandan 1 kilogram arı sütü elde ediliyor. Faydaları saymakla bitmeyen boza kıvamındaki süt; bağışıklık sistemi, mide ve bağırsak hastalıkları, hücre yenilenmesi, diş ve kemik gelişimi gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Eskişehir’de arıcılıkla uğraşan Hüseyin Ekimer, işin zorluğunu şöyle anlatıyor: Arı sütü, petek üzerinden ağaçtan yapılmış çubuk ve kaşıkların yardımıyla miligram miktarlarında tek tek toplanarak kaplara doldurulur. Toplama işleminden sonra derhâl derin donduru- culara konur. Açıkta durursa bozulur. Bu iş sabır işi. Altından daha kıymetlidir. İşçi arıların ömrü 25-30 gündür. Kraliçe arı ise, arı sütüyle beslendiği için 5-6 yıl yaşar.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...