Arı kovanını almak isteyen ayının hazin sonu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Rize'de arı kovanına ulaşmak isteyen ayının başına gelmeyen kalmadı. Talihsiz ayı tam bala uzanacakken kovanın etrafına sarılı çelik tellere dolandı. Uzun süre tellerden kurtulmaya çalışan ayının yardımına yetkililer koştu, o anlar bir cep telefonu kamerasına da yansıdı.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bal almak için kovana uzanan yavru ayı çelik tellere takıldı. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Olay, ilçeye bağlı Yukarı Çamlıca Mahallesi’nde öğle saatlerinde yaşandı.

BALA UZANDI TELLERE DOLANDI

Bal almak isteyen yavru ayı, arı kovanları korumak için çekilen çelik tellere dolandı. Ayının çırpındığını gören köy sakinleri durumu hemen yetkililere haber verdi. İhbar üzerine bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DMKP) Rize İl Müdürlüğü yetkileri paniğe kapılan ayıyı sakinleştirici iğne ile kontrol altına aldı. Sağlık müdahalesi yapılmak için veterinere götürülen yavru ayı kontrollerinin ardından yeniden doğaya salındı.

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Reyhan ve yeğeni Tolga Reyhan yaptığı açıklamada, "Sanırım ayı yavrusu arıcılar tarafından oluşturulan çelik tele takıldı. Biz de alanda denk geldik ve mahallemize girmek isterken ayı yavrusu çelik telde asılı kaldığını gördük. Hemen yetkililere haber verdik. Yetkililer, ayı yavrusunu gelip kurtaracaklarını güvenli bir şekilde tedavisini yapıp büyütülüp doğaya salacaklarını ifade ettiler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...