Bugün sağlık ocakları açık mı saat kaça kadar çalışıyor 2023? Ramazan Bayramı ve Arefe günü sağlık ocakları açık mı kapalı mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bugün sağlık ocakları açık mı saat kaça kadar çalışıyor 2023? Ramazan Bayramı ve Arefe günü sağlık ocakları açık mı kapalı mı?

YAŞAM Haberleri

Ramazan Bayram’ına sayılı günler kalırken sağlık sorunları olan vatandaşlar bazı sorulara cevap arıyor. Sağlık sorunları, ilaç yazdırma ve benzer işlemler için sık sık ziyaret edilen sağlık ocaklarının arefe günü ve Ramazan Bayramı’nda çalış çalışmadığı merak konusu oldu. Peki, bugün sağlık ocakları açık mı saat kaça kadar çalışıyor 2023? Ramazan Bayramı ve Arefe günü sağlık ocakları açık mı kapalı mı? İşte sağlık ocağı çalışma saatleri 2023...

Bugün sağlık ocakları açık mı saat kaça kadar çalışıyor 2023? Ramazan Bayramı ve Arefe günü sağlık ocakları açık mı kapalı mı? gibi sorular sıkça araştırılıyor. Vatandaşlara hastalık ve tıbbi tanıların konulmasında ilk adresi olarak bilinen sağlık ocakları ya da diğer adıyla aile hekimliklerinin arefe ve bayram günlerinde çalışma saatleri merak ediliyor. Devlet tarafından mahalle, köy, idari birimlerdeki vatandaşlar için sağlık hizmeti veren sağlık ocakları normal şartlarda hafta içi 08:00- 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Peki, bugün sağlık ocakları açık mı saat kaça kadar çalışıyor 2023? Ramazan Bayramı ve Arefe günü sağlık ocakları açık mı kapalı mı?

Bugün sağlık ocakları açık mı saat kaça kadar çalışıyor 2023? Ramazan Bayramı ve Arefe günü sağlık ocakları açık mı kapalı mı?

AREFE GÜNÜ (BUGÜN) SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI 2023?

Arefe günü sağlık ocaklarının yarım gün yani saat 12’ye kadar çalışması bekleniyor.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA SAĞLIK OCAKLARI AÇIK OLACAK MI?

Ramazan Bayramı’nda sağlık ocakları çalışmayacak.

SAĞLIK OCAĞI ÇALIŞMA SATLERİ 2023

Yurt genelinde sağlık ocakları 08:00'de açılıyor, 17:00'de ise kapanıyor. Sağlık ocaklarında öğle tatili arası saat 12:00 ile 13:00 arasındadır ve bu saat aralığında sağlık ocaklarında hizmet verilmez.

  • Hafta içi: 08:00- 17:00
  • Öğle arası: 12:00- 13:00

Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.

AİLE HEKİMLİĞİ HAFTA SONU AÇIK MI?

Sağlık ocakları hafta sonu günleri yani Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.

Not: Çalışma saatleri koronavirüs vaka artışı ve vaka düşüşü ile illere göre değişebilir. Lütfen ilinizdeki İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını takip ediniz.

AİLE HEKİMLİĞİ NEDİR?

Aile hekimliği, kişilerin sağlık sorunlarının tespiti, tedavisi, korunması ve önlenmesinde hizmet veren birinci basamak sağlık hizmetidir. Aile hekimliği, bireylerin, ailelerin ve toplumun sağlık sorunlarına çözüm üretmek için bütüncül bir yaklaşım benimser.

Aile hekimliği, kronik hastalıkların yönetimi, acil sağlık hizmetleri, rutin check-uplar, aşılar, gebelik takibi, doğum kontrolü, çocuk sağlığı ve gelişimi, sağlıklı yaşam tarzı önerileri gibi birçok konuda hizmet verir. Aile hekimleri, hastalarının sağlık durumunu sürekli olarak izleyerek, hastalıkların erken teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi için gereken önlemleri alırlar.

Aile hekimliği, bireysel sağlık hizmetlerinin yanı sıra, toplum sağlığını korumak için de önemlidir. Aile hekimleri, toplumda salgın hastalıkların önlenmesi, hastalıkların yayılmasının önüne geçilmesi ve sağlık eğitimi konularında da hizmet verirler.

Aile hekimliği, sağlık hizmetlerinin daha ulaşılabilir, erişilebilir ve etkili olmasını sağlamaktadır.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...