Antalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildi

Düzenleyen:
Antalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildi

YAŞAM Haberleri

Antalya'nın Alanya ilçesinde sıcak hava ve rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale edilirken, bölgede bulunan evler tahliye ediliyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın 30 hektarlık alanda etkili oldu. Yangına karadan ve havadan müdahale sürerken, sıcak hava ve rüzgar müdahaleyi güçleştirdi. Yangın nedeniyle evler tahliye edilirken, alevlerin arasında kalan 1 arazöz ise yandı.

KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Alanya'nın Sapadere Kanyonu mevkiinde bugün saat 10.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Sıcak hava ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen ve yaklaşık 30 hektara yayılan yangına karadan ve havadan müdahaleye başlandı. Yangına, 1 uçak, 4 helikopter, 32 arazöz, 3 dozer ve orman işçileri müdahale ediyor.

Antalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildi

ORMAN İŞÇİLERİ YARALANDI, BÖLGEYE AMBULANS SEVKEDİLDİ

Yangının büyümesi nedeniyle jandarma ekipleri yerleşim yerlerini tahliye etmeye başladı. Zirvede yangına müdahale eden kara ekipleri ise yangından dolayı geri çekildi. Zirvede ise bir arazöz yangının içerisinde kalarak kullanılmaz hale geldi. Orman işçilerinin de yaralandığı belirtilirken bölgeye ambulans sevk edildi. Yangına bölgeye sevk edilen iş makineleri de müdahale etmeye başlarken, yangını söndürme çalışmaları yoğunlukla havadan devam ediyor. Jandarma ekipleri ise Sapadere bölgesine giden yolları sivil geçişlere kapadı.

Antalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildi

"KAÇIN TALİMATI GELDİ"

Bölgede yaşayan Ali Rıza Uyar, 2 saat önce yangın ihbarı geldiğini ve kaçın talimatı verdiğini söyledi. Uyar, "Yangın son derece büyüdü. Yapacak bir şey kalmadı. Yangının olduğu yerden aşağı tarafa kaçtık ve bekleyin diye talimat ettiler. Yaralılarında olduğu söyleniyor" dedi.

Antalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildiAntalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildiAntalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildiAntalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildiAntalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildiAntalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildi

Antalya'nın büyük yangın! Evler tahliye edildi

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...