Annenin zor seçimi

/ Kaynak: DHA
Annenin zor seçimi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Küçük kızı Beyza da hastaydı. Fakat anne, verebileceği tek böbrek için durumu acil olan Şeyma'yı seçti

Antalya'da biri 14, diğeri 12 yaşındaki iki kızı da böbrek hastası olan Ayşe Arslan, hayatının en zor kararını vererek acil nakil gereken büyük kızı Şeyma Yazgı'ya böbreğini verdi. Arslan, "Hayatta kalabileceğimi bilsem diğer böbreğimi de Beyza Nur'a veririm" dedi.

İstanbul'da oturan Arslan Ailesi'nin kızları Şeyma Yazgı (14) ile Beyza Nur (12), doğuştan kronik böbrek yetmezliğiyle dünyaya geldi. 13 yaşına kadar tedavisi ilaçla yapılan Şeyma, geçen yıl diyalize girmeye başladı. Bu arada doktorlar, Şeyma'nın böbrek nakli için zamanının kalmadığını söyledi. Anne Ayşe Arslan, "Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek kadavra sırasına yazıldık. Ancak kadavra çıkmadı. Yapılan testlerde benim verici olabileceğim söylendi. Fakat aklım diğer kızım Beyza Nur'daydı. Çok zor karar ancak acil böbrek ihtiyacı olan kızıma bir böbreğimi verdim. Organ Nakil Merkezi'nde geçen çarşamba günü gerçekleştirilen operasyonla kızım sağlığına kavuştu. Hayatta kalabileceğimi bilsem diğer böbreğimi de Beyza Nur'a veririm" dedi. Artık su içeceği ve normal yemek yiyebileceği için çok mutlu olduğunu ifade eden Şeyma Yazgı Arslan ise, " Anneme çok teşekkür ediyorum. Beni yeniden hayata döndürdü. Bu zor kararı vermek onu yordu. Kardeşimi çok seviyorum. Ona da nakil olması için dua ediyorum" şeklinde konuştu. 42 yaşındaki baba Derya Arslan ise kendisinin de diğer kızına seve seve böbreklerinden birini vereceğini söyledi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...